Sala de premsa Premsa i mitjans

Premiat un producte creat per estudiants de la Facultat de Veterinària

L'equip guanyador dels Premis ÉcoTrophélia Espanya 2016
Els Premis ÉcoTrophélia Espanya distingeixen l'elaboració de productes alimentaris en què prevalgui el caràcter ambiental i la generació de coneixement. Enguany, ha estat premiat un grup d'estudiants de la Facultat de Veterinària de la UAB amb una crema dolça d'all negre i os d'alvocat.

25/04/2016

L'equip Garlicado, format per estudiants del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB, ha aconseguit el primer premi en la VII Edició dels Premis ÉcoTrophélia Espanya 2016, organitzats per la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB). Aquesta crema dolça elaborada a partir de l'all negre i l'os de l'alvocat -que aposta per la inclusió gastronòmica dels subproductes de la indústria d'alimentació i begudes- ha estat designada pel jurat com el premi més innovador del 2016.

La competició, adreçada a estudiants universitaris i de màster, busca l'elaboració d'un producte alimentari innovador en què prevalgui el caràcter mediambiental i la generació de coneixement per al sector de l'alimentació i begudes en qualsevol dels seus vessants (nutrició, salut, seguretat alimentària o sostenibilitat, entre d'altres).

Garlicado és una crema dolça constituïda per dues parts molt diferents en color i sabor. D'una banda, crema d'all negre, i de l'altra, infusió d'os d'alvocat amb gingebre. "És l'acompanyament perfecte per a qualsevol producte alimentari o plat principal, des de carns i peixos, fins formatges o torrades. La gran quantitat d'antioxidants que incorpora, el converteix en un producte beneficiós per a la salut", asseguren els creadors del projecte guanyador Guim Padrós Rusiñol, Anna Pagès Aranda, Jonathan Pérez Rodríguez, Ariadna Roquer Befani i Jordi Soley Mercader. Tots ells seran els encarregats de representar Espanya en l'edició de ÉcoTrophélia Europa 2016, que tindrà lloc aquesta tardor al Saló Internacional de l'Alimentació (SIAL) a París.

Més informació: Premios Ecotrophelia a los productos más innovadores 2016