Pepa Roma rep el Premi Ítaca 2018 a la Jornada “Dones viatgeres”

Dona viatgera

El 16 de novembre, l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de Comunicació acullirà la VII Jornada de Comunicació, Viatges i Aventura, que comptarà amb la ponència de set periodistes viatgeres i amb l’entrega del Premi Ítaca a Pepa Roma.

09/11/2018

El pròxim 16 de novembre se celebren les VII Jornades de Comunicació, Viatges i Aventura a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació, organitzades pel Gabinet de Comunicació i Educació i el Màster en Periodisme de Viatges de la UAB, que comptaran amb diverses ponències i amb l’entrega del Premi Ítaca 2018 a la periodista Pepa Roma.

Roma ha viscut la major part de la seva vida a Barcelona i és llicenciada en filosofia i lletres i en ciències de la comunicació. Ha treballat a alguns dels principals mitjans de comunicació de Catalunya, com ara La Vanguardia i El Periódico de Catalunya, i ha estat llargs períodes a Londres, Sydney i San Francisco, a més d’haver realitzat una volta al món durant dos anys. És per aquesta trajectòria de periodisme i viatge per la que rebrà el Premi Ítaca 2018, que han rebut anteriorment diverses figures destacades del periodisme com Jordi Èvole l’any 2017, Sebastião Salgado, el 2014, o Miguel de la Cuadra Salcedo el 2007.

L’activitat començarà a les 9 h amb la projecció d'un clip audiovisual i una presentació a càrrec de Margarita Arboix, rectora de la UAB; Carme Ferré, vicedegana de la facultat de ciències de la comunicació; i José Manuel Pérez Tornero i Santiago Tejedor, director i coordinador respectivament del Gabinet de Comunicació i Educació. Després, es farà el lliurament del Premi Ítaca 2018 i la guanyadora impartirà una conferència titulada “Una vida escribiendo el mundo”.  Aquesta jornada, que es realitza anualment, té com a objectiu convertir-se en un punt de trobada per a les persones interessades en els viatges i la comunicació, i aquest any la protagonista serà la figura de la viatgera en femení. Es faran tres taules rodones composades exclusivament per dones.

La primera, titulada “Reporterisme i islam: perjudicis, tòpics i més”, serà moderada per Lali Sandiumenge, periodista freelance, i tindrà com a ponents a Ana Maria Briongos, escriptora experta en Iran i Afgenistan, i a Cristina Solías, periodista de RAC1. Posteriorment, Paty Godoy, periodista mexicana, i Cosima Dannoritzer, documentalista alemanya, compartiran la ponència “El viatge des de l’audiovisual”, moderada per Cristina Pulido, membre del Gabinet de Comunicació i Educació. Ja per la tarda, les estudiants del Màster de Periodisme de Viatges presentaran els seus projectes de final de curs i es finalitzarà amb una conferència titulada “Periodisme compromès en clau de gènere”, amb les periodistes Rosa María Calaf i Lucía Mbombio.

La inscripció és gratuïta, però cal notificar l'assistència enviant un correu electrònic a l'adreça coordinacio.elearning@uab.cat o emplenant un formulari.

Més informació: Viatges, comunicació i aventura

 

Notícies relacionades

UAB Barcelona Summer School

La UAB Barcelona Summer School obre les portes als estudiants de la UAB

La UAB Barcelona Summer School, l'escola d'estiu internacional de la UAB, obre les portes per segon any consecutiu als estudiants de la UAB, als quals permetrà fer una immersió en un entorn multicultural amb estudiants de més de vint països. El divendres, 24 de maig, s'obre la inscripció. Es pot triar entre 14 assignatures que s'impartiran en dos períodes: del 25 de juny al 12 de juliol, i del 15 de juliol al 2 d'agost. Llegir més

Totes les notícies