Nou voluntariat a la Vall d'Hebron per ajudar a la lectura d'informació mèdica

Voluntariat de la FAS ajuda als pacients a entendre els materials mèdics

Voluntariat de la FAS participa en la comissió de Lectura Fàcil de l’Hospital de la Vall d’Hebron, per ajudar que familiars i pacients puguin comprendre molt millor la informació mèdica que reben.

26/02/2021

El voluntariat del programa sociosanitari de la FAS junt amb entitats com Creu Roja, Oncolliga o AFANOC, col·labora amb l’hospital de la Vall d’Hebron per garantir el dret d’una informació comprensible. I ho fa possible gràcies al projecte Lectura Fàcil, una comissió que neix amb la funció d’adaptar tot el material informatiu que reben els pacients de l’hospital sobre les seves patologies, les cures que han de fer… i fer més comprensible el contingut modificant el vocabulari tècnic que contenen. 

El paper de la comissió és, per tant, valorar el contingut de documents clínics i assistencials, el disseny i la llegibilitat, i amb les aportacions dels i les pacients, millorar la qualitat del document. Aquesta comissió va adreçada a tota mena de pacients, especialment a persones amb discapacitat intel·lectual, infants, persones amb dislèxia o persones nouvingudes que tenen dificultat per comprendre l’idioma. 

L’equip de revisors de la comissió està format per 5 representants de diferents associacions de pacients i 3 persones del Consell de Salut dels barris, amb un total de 8 revisors/res que van canviant cada any. Actualment, el projecte s’ha iniciat de manera online amb reunions mensuals, tot i això, la intenció és que la comissió acabi organitzant reunions presencials en un futur. 

Aquesta és una de les activitats del programa sociosanitari que contribueix a millorar l’experiència de les persones hospitalitzades. Però no és l'única. Al llarg de l’any, el voluntariat sociosanitari acompanya i comparteix el seu temps amb infants, joves i les seves famílies durant la seva estada a l’hospital. El seu objectiu és ajudar en la seva recuperació i en la millora del seu benestar integral a través de tallers, activitats d’acompanyament o dinàmiques de grup per la gestió emocional.

 

 

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides