Sala de premsa Premsa i mitjans

Miquel Vilardell presenta el llibre 'Confessions d'un metge' a l'IEC

Miquel Vilardell
Miquel Vilardell, catedràtic de la UAB amb una àmplia experiència al sector sanitari, presentarà el 7 de juliol el llibre Confessions d'un metge (Plataforma Editorial), en què repassa la seva trajectòria i reflexiona sobre "la feina de fer de metge". La rectora de la UAB i el conseller de Salut intervindran a l'acte.

06/07/2016

El 7 de juliol, a les 19 h, la sala Pere i Joan Coromines de la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (C. del Carme, 47. Barcelona) acollirà l'acte de presentació del llibre Confessions d'un metge (Plataforma Editorial), de Miquel Vilardell, catedràtic del Departament de Medicina de la UAB.

A més de l'autor, intervindran a l'acte Margarita Arboix, rectora de la UAB; Antoni Comín, conseller de Salut de la Generalitat; Joandomènec Ros, president de l'IEC; Jordi Nadal, director general de Plataforma Editorial; Antoni Vila Casas, president de la Fundació Vila Casas i promotor del llibre; i Jaume Padrós, president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

A l'obra, Vilardell repassa la seva dilatada trajectòria professional i ofereix, segons les seves pròpies paraules, "una reflexió sobre la feina de fer de metge després d'haver passat 46 anys en un hospital universitari" perquè ha pensat "que és el moment de mirar enrere amb gratitud i explicar allò que podria ser útil a persones que volen fer o que fan de metge".

Expresident del Col·legi de Metges

Vilardell ha presidit les societats catalana i espanyola de medicina interna i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. També ha coordinat el conegut com a "informe Vilardell" sobre la sostenibilitat del sistema sanitari català. Actualment és president del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (CASOST) del Govern de la Generalitat. A la UAB, va ser degà de la Facultat de Medicina i vicerector de Relacions amb Institucions Sanitàries. El 2015, va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement al conjunt del seu treball al sector mèdic, tant en l’aspecte assistencial, com en l’acadèmic i corporatiu.