Sala de premsa Premsa i mitjans

Masfurroll pren possessió com a president del Consell Social

Presa de possessió de Gabriel Masfurroll com a president del Consell Social
Presa de possessió de Gabriel Masfurroll com a president del Consell Social.
L'economista Gabriel Masfurroll va prendre possessió del càrrec de president del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona en un acte que va tenir lloc el 19 de maig passat a la UAB-Casa Convalescència. Masfurroll pren el relleu de la doctora Alícia Granados, que ha estat la presidenta durant els últims cinc anys.

23/05/2014

L'acte va comptar amb les intervencions d'Alícia Granados, presidenta sortint del Consell Social, Gabriel Masfurroll, nou president del Consell Social, Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, i Ferran Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Alícia Granados  va valorar l’experiència de presidir el Consell social com a “molt enriquidora ”. Tot i els moments difícils que “m’han tocat viure, sóc una persona a qui li agraden els grans reptes”.  A més,  va assegurar que s’havia sentit sempre molt acompanyada i va desitjar sort al nou president.
 
Gabriel Masfurroll va agrair la confiança que li ha dipositat el govern de la Generalitat i es va comprometre a treballar fort amb el rector i el seu equip de govern: “la meva vida no ha estat fàcil però me n'he sortit prou bé, amb molt esforç i treball i faré tot el que estigui al meu abast perquè la UAB assoleixi els èxits que tant desitja”. A continuació va avançar un dels reptes que s’ha marcat: apropar la Universitat a la societat civil. El nou president del Consell Social va recordar dues cites, una del conegut discurs d’Steve Jobs a la Universitat d’Stanford, quan va dir que tot té una raó de ser “i si soc aquí és per alguna raó” i una altra de la professora de la UAB Pilar Benejam –“la millor professora que he tingut”- quan li deia a la Universitat que "totes les coses tenen un perquè".  Per finalitzar, es va comprometre a fer “tot el que estigui al meu abast per complir amb rigor aquest encàrrec”.
 
El secretari general d’Universitats i Recerca va agrair a la presidenta sortint  la “tasca feta com a servidora pública” i va diferenciar aquest mandat en dues etapes ben diferenciades: una de normalitat i una “d’extrema anormalitat, a l'època més difícil que ha viscut aquest país des de la Transició”. Sobre la situació a les Universitats, Castellà va afirmar que les retallades han afectat bàsicament a les persones i el fet de que s’hagi mantingut els estàndards de qualitat de les Universitats catalanes acreditats pels diferents rànquings és “gràcies al sobreesforç que ha fet el personal de les universitats”.
 
El rector Ferran Sancho va tancar l’acte agraint també la feina feta per Alícia Granados i oferint el seu suport i el de tot l’equip de govern al nou president . Sobre la situació econòmica i la fi de l'“anomalia” que viu a la Universitat va demanar que els  senyals de recuperació es traslladin a l’administració pública” i va voler mostrar-se esperançador: “serem optimistes i treballaren tots plegats”.
 
Nomenat per la Generalitat de Catalunya, l'economista Gabriel Masfurroll (Barcelona, 1.953) té una dilatada trajectòria dins del sector sanitari. El 1997 va ser el creador de la xarxa privada USP Hospitales, i l'any 2010 va crear Wings 4 Business, una plataforma d'inversió, consultoria i assessoria en sanitat. Ha treballat també a empreses multinacionals del sector i és membre de l'American Hospital Association i de l'International Hospital Federation.
 
Més enllà del sector hospitalari, Masfurroll assessora empreses de diversos sectors i és president de Europe’s 500 (organització que aglutina les 500 principals empreses europees), membre del Cercle d'Economia, soci honorífic del Foro del Mediterránero i membre del Consell Assessor de Foment del Treball. Persona molt vinculada al món dels esports, ha estat vicepresident del F.C. Barcelona i va treballar per la candidatura olímpica de Madrid 2016. D'altra banda, està especialment involucrat en el foment de la iniciativa emprenedora. És membre del Patronat de la Fundación Junior Achievement, una entitat internacional que fomenta l'emprenedoria a les escoles a partir dels set anys. A la UAB, ha participat al curs University to Business (U2B), tot oferint formació sobre creació d'empreses per a doctors.
El nou president del Consell Social és l'impulsor de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down, presideix la Fundació Alex i és membre de la Fundació Anima, del Proyecto Aura i de la Fundación Laureus España.
 
Masfurroll és autor dels llibres Aprender de los mejores (Planeta), Cartas a Álex a través de una vida (Plataforma Editorial), Aprender a ser abuelo (Ediciones B) i Emprendedor, peregueix els teus somnis (Edebé). És col·laborador de diversos mitjans de comunicació (Expansión, Marca, La Vanguardia, El Mundo o El País). El 2008 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.