Maria Teresa Relat i la Fundació Ateneu Sant Roc reben el premi Memorial Àlex Seglers

Lliurament de guardons del VIIIè Memorial Àlex Seglers
Ajuntament de Sabadell

Un any més, el premi Memorial Àlex Seglers ha distingit una persona i una entitat per la seva tasca a favor de la diversitat i la convivència. Maria Teresa Relat i la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona han rebut sengles obres d'art creades per Maria Bosch i Ramon Puig "Werens".

26/09/2019

L'activista Maria Teresa Relat i la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona han estat guardonats enguany a la vuitena edició del premi Memorial Àlex Seglers, que atorga l'Ajuntament de Sabadell i que ret homenatge a la figura de Seglers (1970-2010), professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic reconegut internacionalment. L'acte de lliurament va tenir lloc el 26 de setembre, a la Casa Duran de Sabadell.

Aquest guardó és un reconeixement a la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. Està organitzat per l'Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Obra Social "la Caixa", la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis. Els guardons d'aquesta vuitena edició han consistit en obres d'art originals creades per la ceramista Maria Bosch i el pintor Ramon Puig "Werens".

Un reconegut especialista en dret eclesiàstic

Àlex Seglers va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Historicojurídiques de la UAB i coordinador de l'Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d'estudi la seva tasca docent i investigadora.

Es va doctorar en Dret a la UAB amb la tesi doctoral "Llibertat religiosa i Estat autonòmic". Va realitzar una estada a la Saint Paul University (Canadà) per investigar el multiculturalisme canadenc, i una altra a la Université Paris-Sud XI (França) per estudiar el paper de les confessions religioses en el procés de construcció de la Unió Europea.

Va treballar en l'organització de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic amb la participació tant d'experts i acadèmics com de grups religiosos. Tal és el cas de les jornades "Llibertat religiosa i ciutadania musulmana", organitzades el 2010. Seglers era també l'autor de set monografies (entre elles, Autogovern i fet religiós i La immigració a Catalunya explicada als joves) i de més d'una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

A més, va ser assessor jurídic de la Secretaria d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l'Associació Sociocultural Ibn Batuta. Va col·laborar també amb ForumLIberas.com i amb E-Cristians.

Més informació: Memorial Àlex Seglers

 

Notícies relacionades

Totes les notícies