Manuel Gerpe és escollit nou síndic de greuges de la UAB

Manuel Gerpe, síndic de greuges

El síndic de greuges de la UAB és una figura independent que rep les queixes i observacions de la comunitat universitària sobre el funcionament de la institució. Manuel Gerpe, catedràtic jubilat de dret constitucional, ha estat escollit per a aquest càrrec pel Claustre de la UAB.

25/05/2017

El Claustre de la UAB ha escollit Manuel Gerpe, catedràtic jubilat de dret constitucional, nou síndic de greuges de la Universitat, amb 139 vots a favor, 6 en contra, 33 blanc i un de nul. El síndic que té la funció de rebre les queixes i observacions que se li formulin sobre el funcionament de la institució. Gerpe agafa el relleu de Josep Font, catedràtic jubilat de química orgànica que ha exercit com a síndic des del 2009 fins ara.

El síndic de greuges ha de garantir el compliment de tot allò que disposen els estatuts de la UAB, i ha de realitzar, amb caràcter no vinculant, propostes de resolució dels assumptes que li hagin estat sotmesos davant els òrgans competents. Exerceix les seves funcions amb independència i objectivitat, no està subjecte a cap mandat imperatiu, no rep instruccions de cap autoritat i actua amb autonomia i d'acord amb el seu propi criteri, en el marc d'allò que estableixen els estatuts de la UAB.

Exdegà de la Facultat de Dret

Gerpe es va llicenciar en dret per la UB i es va doctorar a la UAB el 1974 amb la tesi "L'Estat integral de la Segona República Espanyola i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya". És especialista en dret constitucional i ha impartit docència principalment sobre aquesta matèria i sobre organització constitucional de l'estat i fonts del dret. Ha estat professor del Departament de Ciència Política i de Dret Públic i, entre 1994 i 1996, va ser degà de la Facultat de Dret.

Ha dirigit tesis doctorals dins també de l'àmbit del dret constitucional. És autor de L'Estatut d'Autonomia de Catalunya i l'Estat integral (Edicions 62), ha coordinat els volums La posición del Tribunal Supremo en el Estado autonómico i Posición y funciones de los tribunales superiores de justicia, totes dues publicades per la Generalitat, i és autor de més de quaranta articles i col·laboracions.

D'altra banda, entre el 2005 i el 2014, va ser membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. El setembre de 2016, amb motiu de la seva jubilació, la Facultat de Dret li va retre homenatge en un acte que va aplegar alguns dels juristes i acadèmics que han col·laborat amb ell al llarg de la seva carrera.

 

Notícies relacionades

SetmanaMobilitat2017

Moure’s per la UAB de forma sostenible té premi

A través de l’aplicació mòbil Ciclogreen, es comptaran els quilòmetres recorreguts de forma sostenible, entre el 12 de març i el 12 d'abril, per les persones participants en el repte. Les que el superin entraran en el sorteig d'un premis diversos. Llegir més

Totes les notícies