Sala de premsa Premsa i mitjans

Les institucions de l’ECIU University signen un acord per potenciar nous tipus de mobilitat

Logotip ECIU University

L’acord signat donarà suport a nous tipus de mobilitat: virtual, mixta i a través de reptes i microcredencials – accions formatives breus, molt especialitzades i que esdevenen part essencial de les activitats de l’ECIU University –. 

 

02/07/2020

La mobilitat és un dels aspectes bàsics de l’enfocament basat en la solució de reptes de l’ECIU University i, per tant, és un element essencial de totes les activitats. Per aquest motiu, les dotze institucions membres han signat un acord inter-institucional de mobilitat Erasmus amb l’objectiu de potenciar l’intercanvi existent de l'alumnat i del personal. 

Aquest acord donarà suport a nous tipus de mobilitat: virtual, mixta i a través de reptes i microcredencials – accions formatives breus, molt especialitzades i que esdevenen part essencial de les activitats de l’ECIU University –. Això vol dir que tant el professorat com l’alumnat podran treballar de manera flexible sobre reptes i prendre microcursos amb membres d’universitats d’altres països.   

La mobilitat europea amplia la base de dades de contactes i tindrà un impacte en els membres de la comunitat universitària que vulguin provar les oportunitats que ofereix l’ECIU University. Així, l’estudiantat, el professorat i els membres de la Universitat podran consultar els programes rellevants de l’aliança i trobar possibilitats més àmplies en els seus camps. 

Naixement de l’ECIU University 

L'ECIU University és una de les disset iniciatives internacionals que van ser seleccionades per la Comissió Europea a la convocatòria per a European Universities com a part del programa EU Erasmus+ i que rebrà un finançament de cinc milions d'euros 

El passat 7 de novembre, la UAB va acollir l'acte que va donar el tret de sortida a l’ECIU University, una iniciativa de l'European Consortium of Innovative Universities (ECIU), que vol esdevenir un model innovador d'universitat sense fronteres per respondre als desafiaments socials mitjançant formes innovadores de formació i investigació. 

Formen part de l'ECIU University la Universitat de Twente (Països Baixos) com a institució coordinadora i la Universitat de Linköping (Suècia), la Universitat Tecnològica d'Hamburg (Alemanya), la Universitat Autònoma de Barcelona (Espanya), la Universitat d'Aalborg (Dinamarca), la Universitat d'Aveiro (Portugal), la Dublin City University (Irlanda), la Universitat Tecnològica de Kaunas (Lituània), la Universitat d'Stavanger (Noruega), la Universitat  de Trento (Itàlia), la Universitat Tampere (Finlàndia), la Universitat de Tampere (Finlàndia) i l'Institut Nacional de Ciències Aplicades (INSA) de França.  

Més informació: ECIU University

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Aliança pels objectius