Les humanitats digitals, a debat

I jornades de la Xarxa d'Humanitats Digitals

La Xarxa d'Humanitats Digitals de la UAB organitza per primera vegada, el 18 i 19 d'abril a la Facultat de Filosofia i Lletres i l'Escola d'Enginyeria de la UAB, unes jornades per donar visibilitat a les humanitats digitals i mostrar els projectes que estan desenvolupant els grups i centres de recerca de la UAB en aquest àmbit.

15/03/2018

En els darrers anys, les disciplines humanístiques i socials no han romàs alienes a la revolució digital. Les tecnologies digitals estan canviant les maneres d'estudiar i d'investigar les humanitats. També estan transformant els temes i objectes d'estudi -com les llengües o les expressions artístiques-; la manera com es comunica, rep i viu l'art i la cultura avui dia; les formes d'aprenentatge o les competències necessàries per dedicar-s'hi professionalment.

La UAB és una universitat capdavantera en aquesta disciplina, que a través de la Xarxa d’Humanitats Digitals UAB aglutina i coordina més de 30 grups i centres de recerca entorn de les humanitats i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Per primera vegada, la Xarxa d'Humanitats Digitals organitza, amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Lletres, l’Escola d’Enginyeria i el Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura, unes jornades per visibilitzar les humanitats digitals i mostrar els projectes que estan desenvolupant els grups i centres de recerca de la UAB en aquest àmbit.

Les jornades pretenen ser un aparador de projectes, així com un espai de reflexió de què són i cap a on van les humanitats digitals. Comptaran amb la ponència inaugural a càrrec del Dr. Dominique Stutzmann, especialista en paleografia de l’Institut de recherche et d’histoire des textes (IRHT, París) i amb una àmplia experiència en projectes d’humanitats digitals a nivell europeu.

Durant les jornades es pretén cercar noves sinergies, així com crear un marc de trobada i discussió entre el professorat i l’alumnat. Per això tindran lloc en dues localitzacions diferents: el dimecres 18 d'abril a l'Escola d'Enginyeria i el dijous 19 d'abril a la Facultat de Filosofia i Lletres.

Les jornades són gratuïtes amb inscripció obligatòria.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies