Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB, tercera millor universitat espanyola segons el rànquing CWUR

El Center World University Rankings (CWUR) va presentar ahir l'edició de 2014 del rànquing de les millors universitats del món. La UAB n’ocupa la tercera posició entre les espanyoles i la 96 entre les europees.

16/07/2014

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ocupa la tercera posició entre les universitats espanyoles, per darrere de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) i de la Universitat de Barcelona (UB). El rànquing classifica les 1.000 millors universitats de tot el món. En la classificació internacional, encapçalada per les universitats nord-americanes de Harvard i Stanford, la UAB ocupa la posició 254. Entre les europees, la UAB està en la posició 96 del rànquing, encapçalat per les angleses Cambridge i Oxford.
 
Per mesurar la posició d'una universitat, el CWUR considera vuit indicadors:
 
1) Qualitat de l'ensenyament, mesurada pel nombre d'alumnes que han obtingut premis internacionals, en relació a la grandària de la universitat. Representa el 25% de la nota final.
 
2) Ocupabilitat, mesurada pel nombre d'alumnes que actualment ocupen un lloc de CEO en grans companyies internacionals, en relació a la grandària de la universitat. 25% de la nota final.
 
3) Qualitat del professorat, mesurat pel nombre d'acadèmics que han guanyat grans premis internacionals. 25% de la nota final.
 
4) Publicacions científiques, segons el nombre d'articles publicats en revistes científiques. 5% de la nota final.
 
5) Impacte científic, mesurat pel nombre d'articles apareguts en revistes de gran impacte. 5% de la nota final.
 
6) Citacions, mesurat pel nombre d'articles d'investigació més citats. 5% de la nota final.
 
7) Impacte internacional, mesurat per l'índex h. 5% de la nota final.
 
8) Patents, mesurat pel nombre de sol·licituds internacionals de patent. 5% de la nota final.
 
CWUR és l'únic rànquing global universitari que utilitza aquests indicadors sense basar-se en enquestes ni en xifres enviades per les pròpies institucions. La classificació es pot consultar a cwur.org.