La UAB signa un acord de col·laboració amb el Liceu Francès de Barcelona

La UAB signa un acord de col·laboració amb el Liceu Francès de Barcelona

La UAB i el Liceu Francès de Barcelona cooperaran en diferents àmbits gràcies a un acord que ha estat signat per la rectora de la Universitat i el director del centre educatiu i promogut per la Facultat de Traducció i Interpretació, que compleix aquest curs el seu 25è aniversari.

16/05/2018

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el director del Lycée Français de Barcelone, Dominique Duthel, han signat avui un acord de col·laboració promogut per la Facultat de Traducció i Interpretació.

L'acte de signatura del conveni ha comptat també amb la presència del cònsol adjunt de França a Barcelona, Julien Perrier, i de la professora del Liceu Francès Goretti López; i, per part de la UAB, el vicerector de Relacions Internacionals, Màrius Martínez; el degà de la Facultat de Traducció i Interpretació, Albert Branchadell; l'adjunta del Vicerectorat de Relacions Internacionals, Maria Teresa Paramio; i els professors Joaquim Sala-Sanahuja i Susagna Guardiola.

Arboix ha expressat la satisfacció que suposa per a la UAB aquest acord i ha afirmat que la signatura de l'acord és només "el començament" d'una col·laboració que espera que faciliti en el futur treballar conjuntament en l'intercanvi d'estudiants i en la programació de titulacions. La rectora ha desitjat que el Liceu esdevingui també "un pont" que faciliti la relació de la UAB amb les institucions acadèmiques franceses.

Duthel, per la seva banda, ha elogiat el "prestigi" de la UAB i ha manifestat que molts estudiants del Liceu Francès tenen el projecte de continuar els seus estudis a l'Autònoma. Ha desitjat que aquesta col·laboració faciliti aquesta transició com també la possibilitat que els estudiants de la UAB puguin realitzar estades al Liceu. Per la seva banda, Branchadell ha descrit l'acord com un projecte molt beneficiós per a les dues institucions i s'ha congratulat d'establir aquesta nova aliança en un curs en què, justament, la Facultat celebra el seu vint-i-cinquè aniversari sota el lema "25 anys obrint-nos al món".

Promoure el coneixement de les llengües

L'acord vol principalment promoure "el coneixement de les quatre llengües presents al Liceu Francès": el català, el castellà, el francès i l'anglès. Permetrà que el professorat de la UAB comparteixi la seva expertesa en el camp de la traducció i la interpretació tant amb el professorat com amb els alumnes del Liceu. Es preveu també que els estudiants de la Facultat especialitzats en francès puguin fer estades al Liceu i oferir assessorament al seu alumnat. El Liceu, a més, s'involucrarà en el futur en l'activitat "Intèrpret per un dia", adreçada a estudiants preuniversitaris.

El Liceu Francès de Barcelona és un establiment escolar gestionat per l'Agència per a l'Ensenyament Francès a l'Estranger (AEFE), depenent del ministeri d'afers exteriors francès. Va ser fundat el 1924 i acull tant alumnes francesos com d'altres nacionalitats i contribueix a fomentar la llengua i la cultura franceses.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies