La UAB, seu dels Campionats de Catalunya Universitari

El vicerector Carlos Sánchez i el rector de la UB Joan Elias

La UAB serà l’amfitriona dels Campionats de Catalunya Universitaris al llarg d'aquest curs 2019-2020. L’Autònoma ha rebut el testimoni de la UB, darrera organitzadora, en finalitzar l’acte de cloenda dels passats campionats que ha tingut lloc al paranimf de la Universitat de Barcelona. Sabadell acollirà les competicions des del mes de novembre.

02/10/2019

Sabadell, Vila Esportiva Universitària 2020, acollirà des del mes de novembre gran part de les competicions.

Es tracta de la 35a edició d’aquests campionats que als darrers anys han experimentat un gran creixement fins a assolir, el curs passat, els 6.648 participants entre totes les activitats i disciplines, d’equip o individuals.
El Servei d’Activitat Física de la UAB es l'encarregat de l’organització d’aquests campionats que es celebren des de l’any 1986 amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats universitàries.
La coordinació dels CCU es fa de manera rotatòria entre les dotze universitats catalanes que integren l’Esport Català Universitari (ECU). A més, la població que exerceix d’amfitriona també canvia cada temporada per tal de potenciar la vinculació de la universitat amb la societat i donar-li més visibilitat. Així, enguany la ciutat de Sabadell ha estat l’escollit per la UAB per acollir gran part de les competicions.

Entre novembre de 2019 i març del 2020 més d’un centenar d’equips de les dotze universitats catalanes participaran en competicions d’equip com bàsquet, futbol, handbol, rugbi o voleibol. Pel que fa als esports individuals, hi haurà, entre altres, atletisme, aigües obertes, bàdminton, cursa de muntanya, duatló, natació, pàdel, taekwondo o tennis. La majoria de competicions es disputaran a diverses instal·lacions de la ciutat de Sabadell a partir del mes de novembre.

La Xarxa de Televisions Locals oferirà les retransmissions en directe de les finals i en diferit altres partits, així com reportatges específics. Es podran seguir tots els resultats al web dels Campionats de Catalunya Universitaris.

A banda dels CCU, al llarg del curs s’organitzaran altres activitats com la cursa UNIRUN, la presència al Saló de l’Ensenyament, la participació internacional de les seleccions catalanes universitàries i altres sortides de cooperació.

Traspàs de testimoni i signatura de conveni
L’acte de cloenda de la 34a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris, que ha tingut lloc al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, ha inclòs el reconeixement als esportistes universitaris més destacats, diplomes per a les diverses seleccions catalanes universitàries que enguany han participat en diferents competicions i el reconeixements a diferents entitats col·laboradores. Finalment, el rector de la UB, Joan Elias, ha traspassat un simbòlic testimoni a Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB.
Per altra banda, abans d’iniciar-se la cerimònia, s’ha signat un conveni per impulsar la transformació de l’ECU i donar-lo d’una estructura estable que permeti millorar la gestió de l’esport en el marc interuniversitari de les 12 universitats catalanes.

Més informació: Campionats de Catalunya Universitaris

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

     

    Notícies relacionades

    Totes les notícies