Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB reviu el recital de poesia insurgent ‘Gespa Price’

Recital de poesia Gespa Price
Amb motiu del 50è aniversari de la UAB, la plaça Cívica ha recuperat el recital de poesia 'Gespa Price' amb l'objectiu de reviure les idees i valors que el van impulsar, per primer cop, l’any 1975. Aquest és el segon any que estudiants de Filosofia i membres del col·lectiu 'Art en Curs', projecte d'innovació docent de la UAB coordinat per la dra. Jèssica Jaques, juntament amb Cultura en Viu, organitzen aquest festival, que va tenir lloc el passat 23 de maig. 

23/05/2019

La plaça Cívica de la UAB ha tornat a ser l’escenari del festival de poesia insurgent 'Gespa Price', impulsat per primer cop l’any 1975 per un grup d'estudiants de filologia que atorgaven a l'art un valor fonamental per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes i en feien un mitjà per transformar la realitat d'aquell moment: en Vicenç Altaió, en Jaume Creus, en Josep M. Figueres i en Lluís Urpinel.

Silvia Galí, del col·lectiu d’estudiants ‘Art en Curs’, ha explicat que el ‘Gespa Price’ havia de ser un punt de trobada, “un punt de partida perquè surtin nous projectes, noves propostes artístiques i pedagògiques”. Des d’aquest col·lectiu, organitzador de l’acte juntament amb Cultura en Viu, han apuntat també la importància de la gespa com a tret distintiu de la UAB: “La gespa ens uneix. És un lloc per compartir coneixement, un espai multidireccional. Per què no fer d’ella un aula?

El festival ha començat amb el recital d’insurgència poètica, a càrrec de diferents estudiants de la UAB, i ha continuat amb diferents espectacles d’improvisació musical, concerts, dansa i concurs de grafits. 

Un recital de poesia amb història
 
La celebració del I Festival de Poesia Catalana, conegut com 'El Price dels Poetes', celebrat el 25 d'abril de 1970, al Teatre Price de Barcelona en solidaritat amb els presos polítics, on van intervenir els poetes Agustí Bartra, Joan Oliver, Salvador Espriu, Joan Brossa, Francesc Vallverdú i Gabriel Ferrater, va tenir la seva rèplica a la UAB.

El 15 de maig de 1975, una setantena de poetes i més de dos mil estudiants es van donar cita a la plaça Cívica de la UAB, que llavors era un descampat, per participar al festival de poesia insurgent 'Gespa Price'. 

Després de 43 anys, el proppassat 15 de maig de 2018, els seus impulsors, en Vicenç Altaió, en Jaume Creus, en Josep M. Figueres i en Lluís Urpinel, van tornar a la UAB per reviure les idees i valors que van inspirar el festival del 1975 amb una mostra fotogràfica i un recital d'insurgència poètica. 

En aquest enllaç podeu veure un vídeo que es va fer de l'acte del 1975. 

Més informació: Àlbum de fotos a Facebook