La UAB rebrà els prop de 500 infants del CROMA

Visita dels infants del CROMA a la UAB 2016

La visita a la UAB dels nens i nenes que participen al Programa CROMA de la FAS és ja una cita consolidada al calendari com a cloenda dels tallers que un centenar d'estudiants voluntaris i voluntàries dinamitzen amb infants de 27 escoles del Vallès. L'esdeveniment serà, enguany, el dimecres 11 de maig.

21/04/2016

El Programa CROMA de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) compta amb la implicació voluntària de més de 100 estudiants de la UAB que, setmanalment, acudeixen a escoles de primària dels municipis de l'entorn de la UAB per dinamitzar tallers de suport escolar i acompanyament afectiu a infants que, per circumstàncies socioeconòmiques o personals, poden tenir dificultats en assolir els objectius de l'aula.

El curs 2015-16, el CROMA ha arribat a 490 infants de 4t, 5è i 6è de primària de 7 municipis diferents. Aquests seran els nens i nenes que el pròxim dimecres 11 de maig descobriran la UAB.

La visita al Campus és ja una cita consolidada que se celebrarà per sisè any consecutiu i que  permet que els nens i nenes coneguin "l'escola" dels seus voluntaris referents. Després de passar tot el curs junts a les aules de primària, els infants tenen la oportunitat de descobrir com és la universitat i quines són les activitats que s'hi realitzen. Per fer-ho, participen en tallers preparats per professorat docent i investigador on els mostren les diferents disciplines que poden estudiar-se a la UAB. Durant la visita els infants també aprenen les característiques del campus a través d'una gimcana de descoberta i es relacionen amb nous companys de les altres escoles participants al programa.

Activitats de quin tipus?

Gràcies a la col·laboració desinteressada de professorat de les diferents facultats, les nenes i nens participants al CROMA poden apropar-se a les diferents disciplines que s'estudien a la UAB. Aquest any podran gaudir de tallers tant variats com el que es realitzarà a l'Escola d'Enginyeria, sobre el procés de creació de vídeojocs, o realitzar experiments a laboratoris de la facultat de ciències. També participaran en un joc de rol sobre conflictes ambientals a la Facultat de Sociologia, en la simulació d'un judici sobre temes de gènere a Dret, en un taller d'enlairament de coets a Educació o en el seguiment del procés de fertilització del ruc català a la Facultat de Veterinària, entre d'altres.

A més, els grups de voluntariat de Campus de la FAS, com Menja Just i Caixes Niu, també preparen una activitat relacionada amb la producció d’aliments i de coneixença dels ocells del campus. El PIUNE, per la seva banda, organitza una vegada més una activitat per fer créixer l'empatia i la comprensió per les capacitats diverses de les persones i per donar a conèixer els reptes que es troben els estudiants universitaris amb diversitats funcionals.

Com cada any, els infants participants rebran per la ocasió la samarreta de la visita del Croma. Enguany s'han dissenyat adaptant el lema de la FAS "Keep Calm and volunteer" a la visita, de manera que a les samarretes dels infants, de color taronja,  es podrà llegir "Keep Calm i Coneix la UAB" al pit, mentre que a darrera portarà el lema de la visita d'enguany "jo sóc CROMA 2016".

 

Notícies relacionades

Totes les notícies