La UAB, premiada pel seu compromís amb la inserció laboral de les persones sordes

Jornades ACAPPS
Foto: ACAPPS.

Des de 2010, la UAB ha contractat a 32 persones sordes a l’equip humà de les biblioteques de les seves facultats, una de les raons per les quals la Federació ACAPPS ha decidit premiar-la amb una distinció lliurada el 17 de novembre.

20/11/2018

La Federació ACAPPS va distingir la UAB el passat 17 de novembre, en un acte emmarcat en la 23ª edició de les Jornades de Formació de les persones Sordes en Modalitat Oral i en la celebració dels 20 anys del Servei d’Inserció Laboral, que des del 1998 treballa per la inclusió laboral de les persones sordes a l’empresa ordinària.

Es tracta de la novena edició dels Premis Federació ACAPPS, que aquest any s’atorguen a la UAB en la categoria a entitats, i a l’Antoni Salamero, tresorer d’ACAPPS i avi d’un nen i una nena amb sordesa, en la categoria individual.

La raó d’aquesta distinció és l’aposta i el compromís de la Universitat en favor de la inserció laboral de persones amb discapacitat, en especial del col·lectiu sord, amb la contractació de 32 persones sordes des del 2010 fins a l'actualitat a l'equip humà de les biblioteques de la UAB.

 Jaume Tintoré, gerent de la UAB, va recollir el premi en un acte inaugurat pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Hormani, que va comptar també amb una mostra fotogràfica que recollia diversos moments dels vint anys del Servei d’Inserció Laboral. Tota la jornada va estar pensada per a persones sordes, els seus familiars i el sector professional de la discapacitat auditiva i va comptar amb subtitulació en directe i bucle magnètic, a càrrec del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS.

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies