Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB participa en un nou programa de doctorat MSCA-COFUND

Beques DOCFAM

Liderat per l'ICMAB-CSIC, el Programa de formació doctoral en materials funcionals avançats: cap a un futur millor (DOCFAM+) és un nou programa de doctorat adreçat a la contractació de 26 joves investigadors i compta amb la participació de la UAB.

27/10/2022

El Programa de formació doctoral en materials funcionals avançats: cap a un futur millor (DOCFAM+) és el nou programa de doctorat concedit recentment a l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) per la Comissió Europea (CE) a través de les accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA-COFUND).

El nou programa compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i altres cinc entitats col·laboradores més: el Sincrotró ALBA, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), l'Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) i l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC).

Amb un pressupost total de més de 5 M €, dels quals la CE en cofinança la meitat, DOCFAM+ aconseguirà que un total de 26 investigadors de qualsevol nacionalitat facin la tesi doctoral a l’àrea de Barcelona. Es tracta del segon MSCA-COFUND obtingut per l'ICMAB i el CSIC, després del programa DOCFAM, concedit el 2017. Els investigadors contractats podran fer la recerca en una de les institucions participants. La primera convocatòria per a la contractació de doctorands començarà a mitjans del 2023.

DOCFAM+ inclou una àmplia varietat de projectes de recerca i supervisors d’acollida del sector dels materials funcionals avançats orientats a tres grans aplicacions, coincidents amb els reptes principals de la societat europea: energia neta i segura, nanomedicina intel·ligent i electrònica sostenible i de baix cost. Els joves investigadors, a més, tindran l'oportunitat de fer estades en institucions de recerca internacionals o en empreses.

Aquest programa es basa en l'èxit i els excel·lents resultats de l'anterior programa DOCFAM i fa un pas més, millorant el potencial i les futures perspectives professionals dels investigadors contractats i consolidant l'excel·lència i la trajectòria destacada de les entitats que hi participen, sempre tenint presents els principis de la ciència oberta i els estàndards més alts de qualitat de la recerca. Aquest programa de recerca de frontera es complementarà amb aspectes de formació avançada amb un enfocament holístic integrador mitjançant una combinació de tècniques orientades a la recerca i competències més transversals.

Més informació:
Web del projecte DOCFAM+