La UAB manté el lideratge a tot l’Estat i la 16a posició mundial en gestió ambiental

Greenmetric Campus UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona se situa per segon any consecutiu en la posició 16 del món en el rànquing GreenMetric, que valora els esforços cap a la sostenibilitat i les polítiques de gestió respectuoses amb el medi.

15/12/2020

L’onzena edició del GreenMetric Ranking of World Universities que elabora la Universitat d’Indonèsia (UI), situa per segon any consecutiu la UAB en la 16a posició mundial, tot i l’important increment d’universitats participants. La classificació compara els esforços de 912 universitats d’arreu del món (més de 100 universitats més que en l’edició anterior) cap a la sostenibilitat ambiental, i valora les polítiques de gestió envers el respecte al medi ambient.

Pel que fa a les universitats espanyoles, n’ocupa la primera posició de les 29 considerades en la classificació, seguida de la Universidad de Alcalá i la Universidad Complutense. Per tipologia d’universitat, la UAB és la quarta del món, d’un conjunt de 222 universitats amb la mateixa tipologia.

La informació del rànquing s’organitza en sis categories, amb els pesos indicats entre parèntesi: energia i canvi climàtic (21%), gestió de residus (18%), transports (18%), infraestructures (15%), ús de l’aigua (10%) i formació (18%). El rànquing destaca la UAB especialment en energia i canvi climàtic (millora una posició i se situa en 7a posició), gestió de residus (també en millora una i se situa en 32a posició), formació (posició 82) i gestió del transport (99a posició). El conjunt de les valoracions en aquestes categories ha tornat a situar la UAB en la posició 16 del món.

Més informació:
http://greenmetric.ui.ac.id/overall-rankings-2020/

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Energia neta i assequible
  • Educació de qualitat
  • Consum i producció responsables
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Aigua neta i sanejament
  • Acció climàtica