Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB lliura el Segell Infoparticipa a 101 administracions públiques

La UAB lliura el Segell Infoparticipa a 101 administracions públiques
El 19 d'abril passat, la UAB va organitzar l'acte de lliurament del Segell Infoparticipa, que arriba enguany a la quarta edició. Van ser distingits 93 ajuntaments, cinc consells comarcals i, per primer cop, tres diputacions de Catalunya. La cerimònia va tenir lloc al Rectorat.

06/04/2017

El 19 d'abril passat, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB va organitzar l'acte de lliurament del Segell Infoparticipa, que arriba enguany a la quarta edició. El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop, diputacions. L'acte va tenir lloc a la sala d'actes del Rectorat.

La cerimònia va comptar amb la conferència "Transparència: més enllà del portal (i del Segell)", a càrrec d'Antoni Gutiérrez-Rubí, assessor de comunicació, consultor polític i fundador de la consultora de comunicació Ideograma. A més, hi van intervenir Amparo Moreno, directora del LPCCP; Victòria Camps, catedràtica de filosofia de la UAB i presidenta del Consell Certificador del Segell Infoparticipa; Jordi Foz, delegat de Transparència i Govern Obert de la Generalitat; i Margarita Arboix, rectora de la UAB.

A partir dels 52 indicadors establerts pel LPCCP partint de la Llei de Transparència, s'atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (per exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s'exigeix un 95% d'indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s'atorga a partir del 75%). Hi ha un segon nivell de reconeixement, la Menció al Segell Infoparticipa, i finalment un Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència per a les administracions que han passat d'un suspens a un aprovat amb almenys un 60% d'indicadors positius. Els resultats de l'anàlisi, a més, són introduïts al Mapa Infoparticipa mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en un GoogleMap.

Més informació: Mapa Infoparticipa