La UAB investirà Josep Pons com a doctor 'honoris causa'

Josep Pons

La UAB ha aprovat el nomenament d'un nou doctorat honoris causa. A petició de la Facultat de Filosofia i Lletres, serà investit el director de l'Orquestra del Gran teatre del Liceu, Josep Pons. Està considerat "un dels directors espanyols més rellevants de la seva generació".

30/10/2019

La UAB ha nomenat doctor honoris causa al director de l'Orquestra del Gran teatre del Liceu, Josep Pons, a petició de la Facultat de Filosofia i Lletres. El nomenament ha estat aprovat pel Consell de Govern de la UAB avui i la cerimònas d'investidura encara no té una data fixada.

Pons va participar en la creació de l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, va ser el primer director de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i va dirigir l'Orquestra i Cors Nacionals d'Espanya entre 2003 i 2012. Ha estat també director artístic del Gran Teatre del Liceu i ha destacat per la seva implicació en la recuperació de partitures emblemàtiques. El 1990, va rebre el Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura i, el 1992, el Premi Ciutat de Barcelona.

Pel que fa a la vinculació amb la UAB, a participar en l'assessorament dels cursos d'Òpera Oberta organitzats pel Gran Teatre del Liceu, en què han participat estudiants de l'Autònoma, i va pronunciar la lliçó magistral que va inaugurar el curs 2015-2016 a la Facultat de Filosofia i Lletres. Pons està considerat "un dels directors espanyols més rellevants de la seva generació" i una figura que "s'ha obert a noves maneres de fer escoltar la música, tot introduint visions transversals i projectant-se vers altres gèneres".

 

Notícies relacionades

Margarita Salas

Mor Margarita Salas, doctora "honoris causa" per la UAB

La bioquímica Margarita Salas ha mort als 80 anys. Salas va dedicar gran part de la seva vida a l’estudi dels bacteriòfags com a model d'estudi de la biologia molecular de la morfogènesi, la replicació i la transcripció. Va ser nomenada doctora honoris causa per la UAB l’abril de 2018.

Totes les notícies