Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB investirà Josep Pons com a doctor 'honoris causa'

Josep Pons

La UAB ha aprovat el nomenament d'un nou doctorat honoris causa. A petició de la Facultat de Filosofia i Lletres, serà investit el director de l'Orquestra del Gran teatre del Liceu, Josep Pons. Està considerat "un dels directors espanyols més rellevants de la seva generació". L'acte d'investidura serà el 7 d'abril de 2021.

30/10/2019

La UAB ha nomenat doctor honoris causa al director de l'Orquestra del Gran teatre del Liceu, Josep Pons, a petició de la Facultat de Filosofia i Lletres. El nomenament va ser aprovat pel Consell de Govern de la UAB el 30 d'octubre passat i la cerimònia d'investidura tindrà lloc el 7 d'abril del 2021. El padrí del doctorand serà Francisco Cortés, catedràtic de el Departament d'Art i de Musicologia.

Pons va participar en la creació de l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, va ser el primer director de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i va dirigir l'Orquestra i Cors Nacionals d'Espanya entre 2003 i 2012. Ha estat també director artístic del Gran Teatre del Liceu i ha destacat per la seva implicació en la recuperació de partitures emblemàtiques. El 1990, va rebre el Premi Nacional de Música del Ministeri de Cultura i, el 1992, el Premi Ciutat de Barcelona.

Pel que fa a la vinculació amb la UAB, a participar en l'assessorament dels cursos d'Òpera Oberta organitzats pel Gran Teatre del Liceu, en què han participat estudiants de l'Autònoma, i va pronunciar la lliçó magistral que va inaugurar el curs 2015-2016 a la Facultat de Filosofia i Lletres. Pons està considerat "un dels directors espanyols més rellevants de la seva generació" i una figura que "s'ha obert a noves maneres de fer escoltar la música, tot introduint visions transversals i projectant-se vers altres gèneres".