La UAB i l'Etxepare Euskal Instituta col·laboren en la difusió de la llengua basca

Estudiants

La Facultat de Filosofia i Lletres i l'Etxepare Euskal Instituta renovaran la seva col·laboració per continuar difonent la llengua i la cultura basques, principalment a través del Minor d'Estudis Bascos de la UAB.

20/05/2020

La Facultat de Filosofia i Lletres i l'Etxepare Euskal Instituta renovaran la seva col·laboració per continuar difonent la llengua i la cultura basques. La col·laboració entre les dues institucions té una història de dues dècades, en les quals centenars d’estudiants han pogut iniciar-se en el coneixement de la llengua i la cultura basques. La docència actual, la duen a terme dos professors, principalment a través del Minor d’Estudis Bascos.

El minor és un itinerari compacte que es pot cursar de dues formes: en primer lloc, qualsevol estudiant de la UAB dins del seu pla d’estudis pot cursar cinc assignatures, dins l’optativitat del seu grau; i, d'altra banda, tots els estudiants dels graus filològics combinats poden cursar una menció de cinc assignatures en euskera dins la seva optativitat.

L’oferta comprèn les assignatures següents: Idioma modern I (Euskera), Idioma modern II (Euskera), Literatura basca, Història de la llengua basca i Cultura i societat basques. A més, en el cas de l’estudiantat de la Facultat de Filosofia i Lletres, es pot cursar una o dues assignatures de llengua basca com a optatives sota la fórmula Idioma modern I i II (Euskera).

Després del primer període de preinscripció que va acabar abans de la suspensió de la docència presencial, el procés de preinscripció als minors de la universitat ha quedat suspès. Es reprendrà en els mesos propers i, en tot cas, abans de la matrícula del curs 2020-2021, el mes de juliol.

Més informació: Mínor en Estudis Bascos

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat
 

Notícies relacionades

Totes les notícies