Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB, entre les 100 primeres universitats del món en set matèries acadèmiques

Facultat de Veterinària

La quarta edició del Global Ranking of Academic Subjects, que classifica les millors universitats en 54 matèries acadèmiques, situa 7 matèries de la UAB entre les 100 primeres del món: Veterinària, Geografia, Ciències Agrícoles, Biotecnologia, Ecologia, Economia i Oceanografia.

02/06/2021

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU), el rànquing de Xanghai, ha presentat la quarta edició del Global Ranking of Academic Subjects, que classifica les millors universitats en 54 matèries acadèmiques, agrupades en cinc àmbits de coneixement (Ciències, Ciències de la Vida, Ciències Socials, Enginyeries i Medicina), seguint la mateixa classificació de disciplines que fa servir el Web of Science.

Els resultats de la UAB en aquesta edició del rànquing la situen entre les 100 primeres universitats del món en 7 matèries: Veterinària (7a, perd 2 llocs), Geografia (36a, perd 6 llocs), Ciències Agrícoles (rang 51-75), Biotecnologia (rang 76-100), Ecologia (rang 76-100), Economia (rang 76-100) i Oceanografia (rang. 76-100).  En aquest mateix grup tornen a entrar Ecologia i Economia. A més, la UAB se situa entre les 200 millors del món en 23 de les 54 matèries analitzades (una més que en l’anterior edició).

Per tal d’aparèixer en el rànquing, les universitats han d’haver publicat un número mínim concret d’articles entre 2015 i 2019, el qual varia segons la matèria entre els 300 de Física o Medicina i els 25 de Turisme o d’Administració pública.

S’utilitzen cinc indicadors amb diferents pesos segons l’àmbit i la matèria acadèmica. El nombre d’articles publicats per una institució en una matèria concreta; les cites normalitzades per article, obtingudes de la base de dades InCites de Clarivate Analytics; el percentatge d’articles en col·laboració internacional; el nombre de publicacions en revistes més prestigioses; i els premis obtinguts pel PDI de la institució.

Els indicadors del rànquing de caràcter bibliomètric s’elaboren a partir de les dades obtingudes de la base de dades bibliogràfiques Web of Science (Clarivate Analytics) i l’indicador de premis s’elabora a partir de la informació continguda als webs institucionals de les institucions que els atorguen.

Més informació:

Enllaç al web del rànquing ARWU

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat