Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB, entre les 100 primeres del món en 9 disciplines segons el rànquing QS by Subject

Logotip del rànquing QS / Logotipo del ránquing QS

L’àmbit de la Veterinària escala set posicions i situa la UAB com la 24a millor del món en aquesta disciplina en l’edició d’enguany del rànquing QS by Subject. La universitat està entre les 100 primeres en vuit matèries més.

04/03/2021

QS publica anualment, des del 2011, el rànquing QS World University Rankings desglossat per matèries. Aquest rànquing, d’aparició posterior al global, ordena les millors universitats del món en 51 matèries científiques amb l’objectiu d’ajudar els futurs estudiants a identificar les universitats capdavanteres en un àmbit d’estudi determinat. El nombre d’universitats classificades varia segons cada especialitat, des de les 2.266 en Arts i Disseny fins a les 193 de Teologia, i representen més de 157 països.

La UAB assoleix la seva millor posició en Veterinària, en el lloc 24 del món, tot escalant set posicions respecte de l’edició anterior. La UAB repeteix el nombre de matèries en què se situa entre les 100 primeres universitats del món, 9 matèries en total, tot i què perd posicions en cinc àrees de coneixement: Arts i Humanitats, Ciències Naturals, Ciències Socials, Ciències de la Vida i Medicina i Enginyeria i Tecnologia.

Les matèries de Veterinària, Arqueologia, Lingüística, Idiomes moderns, Geografia, Economia, Educació, Sociologia i Polítiques Socials i de l’Administració se situen dintre de les 100 primeres. Respecte de l’edició anterior, Lingüística se situa entre les 100 primeres, i Agricultura i silvicultura cau d’aquest rang.

En conjunt, la UAB està entre les 200 primeres universitats en 29 de les 51 matèries classificades per QS, una més que en l’edició anterior.

Entre les posicions 101 i 150 se situen l’Antropologia, la Comunicació, la Història, l’Enginyeria química, l’Agricultura i silvicultura, les Ciències Ambientals, la Física i l’Astronomia, les Matemàtiques i la Psicologia de la UAB. I entre les posicions 151 i 200 hi trobem Filologia Anglesa, Art i disseny Química, Dret, Medicina, Farmàcia, Biologia, Ciències de la Terra, Ciències Polítiques i Relacions internacionals, Geologia i Geofísica.

En el conjunt d’Espanya, hi ha 10 universitats que situen alguna matèria entre les 50 millors del món: la UB (Anatomia, en la posició 35; Biblioteconomia, 37; Filosofia, 46), la UPC (Enginyeria Civil, 23; Arquitectura, 21, Enginyeria Elèctrica, 46), la Universitat Complutense de Madrid (Odontologia, 18; Veterinària, 35; Idiomes Moderns, 35), la Universitat Politècnica de Madrid (Arquitectura, 37; Enginyeria Civil, 35), la Universitat Ramon Llull (Administració d’Empreses, 21; Turisme, 49),  la Universitat de Navarra (Administració d’Empreses, 25; Comptabilitat i finances, 46), la UAB (Veterinària, 24), la UC3M (Economia, 46), la IE University (Comptabilitat i finances, 28), i la EU Turisme Sant Pol (Turisme, 24).

Més informació:
Enllaç al QS World University Rankings desglossat per matèries