La UAB dissenya un joc de preguntes per celebrar el Dia d'Europa

Robert Schuman

El Centre de Documentació Europea de la UAB ha creat un joc de preguntes per celebrar el Dia d'Europa i el 70è aniversari de la Declaració Schuman. Un total de 54 preguntes que fan un repàs del funcionament de la Unió Europa.

27/04/2020

El joc de preguntes sobre la Unió Europea i el seu funcionament està dissenyat pensant en els estudiants universitaris, tot i que és una activitat que serà oberta al públic general. Tindrà una durada de 30 minuts però cada errada es penalitzarà amb un descompte de segons. El resultat final serà una combinació d'encerts i de temps invertit a respondre que es podrà repetir per millorar en coneixements i puntuació. Per jugar no serà obligatori registrar-se, però, qui ho faci, podrà entrar en el rànquing dels deu primers. En el cas dels estudiants de la UAB, si es registren, tindran l'oportunitat de guanyar una de les deu bosses de souvenirs europeus que es lliuraran als deu millor classificats. La data límit per participar-hi és el 9 de maig a les 24 hores.

El Centre de Documentació Europea de la UAB té com a objectius el foment de la recerca sobre la UE, la difusió de les seves polítiques i l'atenció de consultes sobre temàtica europea. Per això, aprofita el Dia d'Europa per realitzar aquesta activitat que vol implicar la comunitat universitària.

El Dia d'Europa celebra cada 9 de maig la pau i la unitat del continent. Enguany coincideix amb el 70è aniversari de la Declaració Schuman, que és com s'anomena el discurs pronunciat a París, el 1950, pel ministre francès d'afers exteriors d'aleshores, Robert Schuman, qui va exposar la seva idea d'una nova forma de cooperació política que fes impensable un conflicte bèl·lic entre les nacions europees. La proposta de Schuman es considera el començament del que avui és la Unió Europea.

Més informació: Joc de preguntes sobre la UE

 

Notícies relacionades

Totes les notícies