La UAB col·labora en assistir els empleats de metro que viuen successos crítics

Metro de Barcelona

Els treballadors de metro, entre d'altres, han de gestionar incidències com ara atropellaments deguts a accions voluntàries derivades de situacions de malaltia mental. La Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona de la UAB col·labora amb TMB per prestar-los assistència.

30/05/2017

Professionals de la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona (UTCCB) de la UAB col·laboren amb els serveis mèdics de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en l'atenció psicològica als treballadors i la formació sobre primers auxilis en cas d'incidències amb efectes traumàtics.

Un acord entre la UAB i TMB permet que professionals de L'UTCCB intervinguin en l'atenció als empleats de Metro afectats per situacions crítiques viscudes en el seu lloc de treball com a conductors de trens o com a responsables d'estacions. L'equip el formen psicòlegs especialitzats i capacitats en l'atenció a persones afectades per esdeveniments potencialment estressants, i està preparat per dur a terme l'atenció durant les 24 hores i els 365 dies de l'any.

L'assistència de la Unitat, que es presta en col·laboració estreta amb el servei mèdic de TMB, consisteix en sessions presencials de treball psicològic més un seguiment telefònic per part de l'equip d'intervenció. A més de la intervenció immediata, la UTCCB proporciona material psicoeducatiu creat pels seus professionals i forma sobre primers auxilis psicològics els comandaments d'operació, que solen ser els primers a tenir contacte amb els treballadors afectats.

Els treballadors de metro, i molt especialment els agents d'atenció al client i motoristes, han de gestionar, entre d'altres incidències, els atropellaments de persones, la gran majoria conseqüència d'accions voluntàries derivades de situacions de malaltia mental. L'atenció de la UTCCB s'afegeix al protocol vigent d'atenció als treballadors afectats per fets traumàtics, que eren tractats per un grup multidisciplinari de professionals assistencials, format per professionals de la mútua d'accidents i del servei mèdic de TMB.

Més informació: UTCCB-UAB