La UAB aplega una "Viquimarató" del patrimoni cultural que hi ha al campus

Viquimarató

Durant el 23 i 24 d'octubre, el patrimoni cultural de la UAB serà protagonista de diverses activitats obertes a tota la comunitat universitària en el marc de la Viquipèdia en català i en la resta de llengües de l'entorn proper.

10/10/2018

La UAB organitza la Viquimarató sobre el Patrimoni Cultural de la UAB en el marc de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, de la Setmana Internacional d'Accés Obert i del 50è aniversari de la UAB.

La UAB ha endegat el dimarts, 23 d'octubre, una iniciativa innovadora per farcir de continguts la Viquipèdia i alhora divulgar el patrimoni cultural amb que compta el campus de Bellaterra.
 
Els dies 23 i 24 d'octubre, la UAB organitza la Viquimarató sobre el Patrimoni Cultural de la UAB en el marc de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, de la Setmana Internacional d'Accés Obert i del 50è aniversari de la UAB.

La Viquimarató és una activitat on es reuneixen editors i editores de Viquipèdia en un mateix espai per editar, millorar i ampliar la informació existent sobre un tema o un grup d'articles de la Viquipèdia. En aquesta ocasió, la UAB posa en el punt de mira en el Patrimoni Cultural que existeix al Campus i amb el qual l'alumnat conviu diàriament.

La primera jornada, el dimarts, 23 d'octubre, s'ha iniciat a les 13.00 hores amb unavisita guiada per les obres artístiques més representatives que es troben al campus de la UAB, com ara el Retaule laic (de Pep Duran), al vestíbul de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, el Piano Track, de Jordi Benito, situat al costat de l'edifici del Rectorat; l'Enclavament de Bellaterra (de Perejaume), entre la riera de l'Eix Central i la Facultat de Dret; El Rei i la Reina (de Xavier Corberó),a la Rambla Nord, o les representatives Columnes de Bellaterra (d'Andreu Alfaro), que donen la benvinguda al Campus.

L'endemà, el dimecres, 24 d'octubre, té lloc la segona jornada, de 10 a 13.30 hores, i es durà a terme un taller d'edició de la Viquipèdia, a la Biblioteca d'Humanitats, on els editors novells aprendran com es gestiona aquesta pàgina i tindran l'ocasió de fer les seves primeres passes. Per a aquesta activitat, caldrà que les persones que hi participin duguin els seus propis ordinadors, des d'on podran crear i editar continguts de qualitat sobre el patrimoni cultural de la UAB.

Amb aquest esdeveniment es vol fer difusió de continguts de qualitat que tinguin relació amb el patrimoni cultural de la UAB en el marc de la Viquipèdia en català i en la resta de llengües de l'entorn proper, fomentar l'esperit participatiu i obrir la UAB a tota la comunitat universitària i, per extensió, al públic en general.

Aquesta viquimarató està vinculada al Viquiprojecte Patrimoni UAB, i és fruit de la col·laboració entre la CORE en Patrimoni, el Servei de Biblioteques, l'Àrea de Comunicació, Cultura en Viu i el Departament d'Art i Musicologia de la UAB.

Aquí trobareu més informació.

Obres d'art al Campus de Bellaterra.

 

Notícies relacionades

Especial #QuedatACasa

#QuedatACasa! Visita la UAB sense sortir de casa

Coneix tota l'oferta d'activitats online per descobrir la UAB des de casa. Vídeos, guies i catàlegs en PDF, fitxes web, presentacions online o fires virtuals... amb l'opinió dels UABers: estudiants com tu que parlen en primera persona.

Comediants

Art i teatre urbà, de la mà de "Comediants"

La companyia "Comediants" impartirà el curs Urban Performing Arts -que enguany proposa repensar l'art i teatre urbà degut a la pandèmia-, en el marc de la UAB Barcelona Summer School, l'escola internacional d'estiu de la UAB que enguany serà on line. El curs es farà del 22 de juny al 10 de juliol.

Totes les notícies