Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB acull aquest curs l'Escola europea de doctorat en Demografia

EscolaEuropeaDemografiaDoctorat
La UAB i el Centre d’Estudis Demogràfics (CED) acullen des d’aquesta setmana i fins al mes de juny l’European Doctoral School of Demography (l’EDSD), és a dir, 16 estudiants de 14 nacionalitats diferents rebran classes de destacats professors de centres de recerca europeus en demografia, que vindran a la seu del CED, al campus. Aquesta és la 15ena edició de l'EDSD -que canvia de seu cada dos anys-, i és la tercera vegada que el CED l'acull.

06/11/2019

L’EDSD es va crear l’any 2005 a iniciativa dels principals centres de demografia europeus per oferir una formació de primer nivell a estudiants de doctorat que es vulguin especialitzar en estudis de població.

La Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre d’Estudis Demogràfics acullen des d’aquesta setmana l’European Doctoral School of Demography (l’EDSD): 16 estudiants de 14 nacionalitats diferents han iniciat les classes aquest dilluns, 4 de novembre, i hi seran fins al mes de juny. Rebran classes impartides per destacats professors en Demografia provinents d’universitats i centres de recerca en població d’arreu d’Europa, com ara del Max Planck Institute for Demographic Research (MPIDR), de l'Institut National d’Études Démographiques (INED), del Netherlands Interdisciplinary Demographic Institute (NIDI), de la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) o del Vienna Institute of Demography (VID).

"L’Autònoma serà la meca mundial de la formació en Demografia durant aquest curs acadèmic" diu Albert Esteve, director del Centre d'Estudis en Demografia (CED), situat al campus de Bellaterra.

L’EDSD es va crear l’any 2005 a iniciativa dels principals centres de demografia europeus per oferir una formació de primer nivell a estudiants de doctorat que es vulguin especialitzar en estudis de població. Aquest centre té el reconeixement i està supervisada per l’Associació Europea d’Estudis de Població.

Any rere any, l’EDSD atrau desenes de sol·licituds de tot el món. Els estudiants són seleccionats amb criteris competitius i reben finançament dels organismes participants. El funcionament i el finançament de l’escola s’estructuren de forma col·legiada.

Els instituts que hi participen subvencionen la participació dels professors i les beques dels estudiants. L’escola canvia de seu cada dos anys i els cursos s’actualitzen anualment. Els estudiant reben formació avançada en demografia formal (mètodes i tècniques) i social (causes i conseqüències del canvi demogràfic).

Del CED, hi participaran Albert Esteve, director de l'EDSD; Mariona Lozano, degana de l'EDSD; Elisenda Rentería, degana dels estudiants de l'EDSD; Socorro Sancho, responsable de Programes Docents i Formació;  i Xavi Ruiz, responsable informàtic de l'EDSD. Quan a alumnes, Miguel González Leonardo, doctorand en Demografia per la UAB i Momoko Nishikido, amb Màster en Demografia Econòmica (Lund University, Suècia), valorats molt positivament pel comité de selecció de la EDSD i que realitzaran la seva investigació en el marc del CED.

Des de la seva creació, més de 200 estudiants han passat per aquesta escola de referència a nivell mundial en matèria de demografia.