L'Escola d'Enginyeria i els MOOC

MOOC

L'Escola d'Enginyeria lidera tres dels  MOOC oferts a la plataforma Coursera de la UAB amb més de 92.000 participants des del mes de febrer de 2014 que es va posar en marxa el primer curs.

21/05/2015


A la jornada celebrada a la UAB el passat dia 19 de maig es va presentat la plataforma UCATx, que aplega l'oferta de MOOC que ofereix el sistema universitari català, s'ha valorat les experiències dels primers cursos impartits, s'ha reflexionat sobre l'impacte dels MOOC i s'han impartit tallers formatius.

El rector de la UAB, Ferran Sancho, i el director general d'Universitats, Lluís Jofre, han inaugurat la jornada. Jofre ha destacat que l'objectiu que el Govern s’ha marcat, a través de la Secretaria d'Universitats i Recerca, és “arribar a 100 cursos amb un total de 2 milions d'inscrits”. Per assolir aquest objectiu s’articularà una oferta de MOOC pertanyents al sistema universitari català, amb orientació internacional i s’impulsaran noves fórmules docents per enriquir els formats d'aprenentatge en línia. A més, han anunciat que es crearan unitats de suport a les universitats per al disseny de continguts digitals i cursos. De cara al futur, i tal com auguren les tendències internacionals, el director general d'Universitats ha apuntat que s'hauran de fer ofertes conjuntes de MOOC amb universitats estrangeres.

La UAB i Coursera

La UAB ofereix els seus MOOC a Coursera, la principal plataforma mundial en aquest camp des de l’any 2013. En el poc temps transcorregut, l’Autònoma s’ha convertit en una referència dins el món MOOC estatal i europeu. Cal destacar que és la única universitat pública de l’Estat que és dins aquesta plataforma, on es troben referents mundials com Stanford, Princeton, Caltech o Yale per posar alguns exemples. Els MOOC de la UAB ja han superat, en conjunt, els 300.000 estudiants inscrits.

L'Escola d'Enginyeria i els MOOC

Fa més d'un any que l'Escola d'Enginyeria va apostar pels MOOC i la plataforma Coursera, amb un èxit rotund.
El primer curs que es va impartir va ser "Sistemas Digitales. de las puertas lógicas al procesador" que ja ha completat dues edicions: febrer-abril 2014 i febrer-abril 2015 amb un total de 39.249 alumnes inscrits.
El curs "Pre-calculus" enguany durà a terme la segona edició: setembre-novembre 2015, amb un total de 44.928 alumnes inscrits entre les dues edicions.
L'últim dels cursos endegats per professors de l'Escola d'Enginyeria ha estat "Detección de objetos" quina primera edició s'està duent a terme actualment i amb un número de 8.423 alumnes inscrits fins al moment.

 

Notícies relacionades

Estudiants

El doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB torna a ser l'estudi amb la nota de tall més alta del sistema universitari

El doble grau en Física i Matemàtiques que ofereix la UAB ha obtingut, un any més, la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14. En 74 titulacions de la UAB, del més d'un centenar que ofereix, la nota d'accés ha pujat respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries. El 22,3% dels estudiants han sol.licitat en primera preferència la UAB.

Pla Serra Húnter - 2a convocatoria 2019

Oberta la convocatòria del Programa Serra Húnter 2020

La UAB ha convocat el procés selectiu per a la contractació de personal docent i investigador en la categoria de professor lector (ajudant doctor) de caràcter temporal en el marc del Pla Serra Húnter, que romandrà oberta fins al 10 de setembre.

Totes les notícies