La investigadora Núria Pacheco guanya el primer premi a la XX Dictada Occitana

Núria Pacheco
Foto: CAOC.

La Dictada Occitana té lloc a més de 40 seus al nord i al sud dels Pirineus. Núria Pacheco, investigadora del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana i del Grup de Recerca Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana, ha guanyat l'edició d'enguany a la seu de Barcelona.

01/02/2017

Núria Pacheco, investigadora del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB, va guanyar la vintena edició de la Dictada Occitana a la seu de Barcelona el 28 de gener passat. Els participants en el certamen han d'escriure el dictat en llengua occitana triat per a l'ocasió. Aquest text es repeteix tres vegades i després el corregeix un comitè format per professors de l'escola del Centre D'Agermanament Occitano-Català (CAOC) i altres experts.

El certamen es duu a terme en més de 40 localitats repartides per Occitània,València, Barcelona i París. La guanyadora de la seu de Barcelona, Núria Pacheco, va rebre com a premi un lot de llibres, una caixa d'experiències i una beca per assistir a l'Escola Occitana d'Estiu que se celebra cada agost a Vilanova d'Òlt (França).

Pacheco és becària del Grup de Recerca Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana i està elaborant una tesi doctoral sobre la migració occitana en època medieval titulada "Ut sis stator et habitator. La colonització feudal de la Catalunya Nova: la immigració occitana (segles XII-XIII)".

 

Notícies relacionades

CotxeElectric

El campus de la UAB inaugura un punt per recarregar vehicles elèctrics

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat de la UAB, del 22 al 26 d’octubre, s'inaugurarà a la Plaça Cívica un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, que permetrà la càrrega de forma simultània per a dos vehicles. Serà gratuït i els usuaris que el vulguin utilitzar només hauran de demanar una tarja a la Unitat de Planificació i Gestió de la Mobilitat. Llegir més

Totes les notícies