La inserció dels joves al món laboral, a debat a les VIII jornades de l'Institut d'Estudis del Treball

Bretxa salarial i desigualtats de gènere en el mercat de treball
Foto: Markus Birner.

L’Institut d’Estudis del Treball (IET) ofereix activitats lligades a la recerca bàsica i aplicada en les interrelacions entre l’àmbit del treball i la vida quotidiana. El 15 de novembre celebrarà les seves VIII jornades sota el lema “Transicions a l’ocupació”.

15/11/2019

El 15 novembre, la seu del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, a Barcelona, acollirà les VIII jornades de l'Institut d'Estudis del Treball de la UAB, titulades "Transicions a l'ocupació". Les diferents ponències de la trobada abordaran qüestions que afecten avui dia el trànsit al món laboral dels joves, des de les noves figures contractuals fins a la formació professional. 

La jornada s’iniciarà a les 9.30 hores amb la presentació a càrrec de Lluís Franco, president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, i Pilar Carrasquer, directora de l’Institut d’Estudis del Treball. Durant la jornada s’organitzaran dues taules de debat amb diferents ponents i un moderador cadascuna. En primer lloc, a les 9.45 hores, es tractarà el tema de la transició dels joves al mercat laboral i les seves trajectòries precàries amb Daniel Barrientos, investigador predoctoral de la UAB, Almudena Moreno, professora de Sociologia a la Universidad de Valladolid, i Joan Miquel Verd, professor del Departament de Sociologia a la UAB. Més endavant, serà el torn de la segona taula, a les 12 hores, que parlarà sobre les funcions dels contractes de formació i aprenentatge en els joves. Comptarà amb la participació de Ricardo Esteban, professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la UAB, Patricia Nieto, profesora de Derecho del Trabajo y Seguridad Social en la Universidad Carlos III, i Henar Álvarez, de la Universidad de León. Finalment, Albert Pastor, de l’àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la UAB, pronunciarà el discurs de cloenda.

“Transicions a l’ocupació” pretén oferir un espai de reflexió i debat entorn d’un tema de preocupació com és la inserció laboral i l’accés al treball de la població més jove en un entorn en contínues transformacions i digitalitzacions tant del treball com del mercat laboral. Es tracta de les VIII jornades que organitza l'Institut d'Estudis del Treball (IET), un centre universitari de recerca propi de la UAB que desenvolupa activitats relacionades amb la recerca en les interrelacions entre el treball i la vida quotidiana, a més de promoure un concepte d’estudis transversals i pluridisciplinaris.

Més informació: VIII jornades de IET: Transicions a l'ocupació

 

Notícies relacionades

Logo eLibro

Formació per eLibro

Us presentem el calendari de formacions de gener i febrer per aprofitar al màxim aquesta plataforma de llibres electrònics

Totes les notícies