La importància de les dones a la recerca, present a la UAB

Genealogies de dones
Il·lustració: Luci Gutiérrez

La Facultat de Filosofia i Lletres acollirà el proper 19 de febrer, a les 11:30 h, l’acte “Genealogies de dones", emmarcat dins les activitats de Campus de la UAB i en relació al Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, celebrat el passat 11 de febrer. 

11/02/2019

El proper 19 de febrer, a les 11:30 h, en motiu del Dia de la dona i la nena en la Ciència que va ser el dia 11 de febrer, tindrà lloc a l’aula 501 de la Facultat de Filosofia i Lletres l'acte “Genealogies de dones”, emmarcat dins les activitats de Campus de la UAB, per la qual cosa és obert i de lliure accés. 
 
La jornada ha estat organitzada de forma conjunta pel Grau d’Estudis de Gènere, la Facultat de Filosofia i Lletres i el Departament de Filologia Espanyola i pretén acostar la recerca de i sobre les dones a la comunitat universitària. D’una banda, es vol donar a conèixer els fons arxivístics existents i propers, com per exemple el Centre de Documentació de Ca la Dona, i d’altra banda, vol mostrar la metodologia desplegada en treballs d’investigació i de recuperació de la memòria històrica de les aportacions de les dones. 
 
L'acte s’iniciarà amb una taula rodona sobre memòries i arxius de dones a la que participaran Mercè Otero i Maria Jesús Garcia, del Centre de Documentació de Ca la Dona; Anna Fando, artista gestora i investigadora; i Carme Ruiz, professora del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia de la UB.
 
Posteriorment, a les 13 h, tindrà lloc la conferencia “Investir investigant. Una trajectòria de recerca feminista”, impartida per la historiadora Isabel Segura, autora de diversos llibres feministes com La Habana para mujeres o Viajeras a la Habana i exdirectora del Pla d’Acció i Desenvolupament de les Polítiques de les Dones de l’Institut Català de les Dones, que parlarà de la recuperació del llegat de les dones al llarg del temps.
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies