La Facultat d'Economia i Empresa ha celebrat la primera Trobada Alumni Cafee

Fotografia primera trobada alumni CAFEE

La Facultat d’Economia i Empresa va celebrar elpassat dijous 11 de maig  a les 18:30 a la Sala de Graus la primera trobada Alumni Cafee.

23/05/2017

La Facultat d’Economia i Empresa va celebrar el passat dijous 11 de maig la primera trobada Alumni Cafee amb la col·laboració d’Alumni UAB i Comunitat Alumni Cafee.  La jornada va començar a les 18:30 a la Sala de Graus de la Facultat on es va fer una ponència sota el títol “De 0.0 a 3.0: Sèniors vs Júniors”. Aquesta ponència va tenir com a convidats un conjunt d’ex-alumnes de diversos sectors empresarials.  L’acte va tenir un gran èxit, tant pel nombre com per l’interès del seu contingut.

Les intervencions dels participants de la taula rodona i dels assistents a l’acte van generar un gran debat sobre el que passa després de finalitzar els estudis a la universitat. La presència de dos sèniors (Carme Gallardo i Ramon Talamas) i dos júniors (Laia Asensio i Rubén Alonso) va propiciar reflexions sobre la situació i  el procés d’ incorporació en el món del treball. Les intervencions dels antics alumnes de la primera promoció, Eusebi Estebanell, i de la última, Madelei Garcia, van ajudar a emmarcar el posterior debat.

Amb la moderació d’Albert Closa, graduat d’ADE de fa 10 anys, es van anar tractant els diferents temes. Així, es va posar èmfasi en què actualment els candidats als diferents llocs de treball han de demostrar la seva capacitat de sacrifici i la seva visió en l’àmbit internacional, més que els coneixements específics que la universitat ajuda a adquirir. Els responsables de reclutament de les empreses i institucions tenen actualment davant seu un excés d’oferta de candidats, i trien els candidats vàlids valorant les actituds i capacitat de resposta en situacions d'estrès i pressió.

La tipologia d’estudiants actuals i la demanda del mercat de treball orienta els estudis de la facultat a una visió més aplicada i professional. Tot i així, es va remarcar la necessitat que els continguts universitaris s’adeqüessin als accelerats canvis de la societat actual. Un exemple clar és que hi ha poc coneixement sobre les iniciatives d’emprenedoria i “Start Up”. Un altre exemple és la manca de professionals amb destreses específiques (es va indicar l’exemple del sector tèxtil), necessàries per consolidar projectes i activitats sectorials imprescindibles per el futur de la nostra economia. La dificultat d’adequar ràpidament els plans d’estudi als canvis en el món de l’empresa i de l’economia va quedar sobre la taula fins que el degà Dr. Diego Prior  va reconèixer que s’han de fer tots els esforços que calgui per avançar en aquest encaix.

En conclusió, treballar per l’adequació entre el món econòmic i empresarial amb la universitat és la millor fórmula per donar resposta a les necessitats dels graduats i en aquest sentit Gabriel Izard, que va actuar com a conductor de l’acte, va indicar que Cafee, la Comunitat d’Alumni de la Facultat d’ Economia i Empresa de la UAB, aposta per seguir treballant per acostar tots els llicenciats, graduats, professors i responsables acadèmics, a traves de la celebració d’actes com aquest i també per matèries o seccions dels diferents àmbits de la facultat.

Àlbum de fotografies