La Cursa Solidària de la UAB torna el diumenge, 16 de desembre

Èxit de la sisena Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3

La Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3 es presentarà el proper dilluns, 26 de novembre, a les 11.30 hores, en un acte al Sincrotró Alba. La cursa, que tindrà lloc el proper diumenge, 16 de desembre, serà més solidària i festiva que mai, coincidint amb els 50 Anys de la UAB. El recorregut de la cursa -d'11 km.- passarà enguany pel centre de Cerdanyola del Vallès, i el de la caminada -de 6 km-, pel Sincrotró Alba.

19/11/2018

El fons que es recullin es destinaran a la investigació en el càncer, malaltia a la que es dedica La Marató de TV3 i en la que la UAB i el Sincrotró Alba hi tenen equips d'investigació implicats.

La Cursa solidària de la UAB en suport de La Marató de TV3 es presentarà el proper dilluns, 26 de novembre, a les 11.30 hores, en un acte, a l'Auditori del Sincrótró Alba, instal.lació científica propera al campus de Bellaterra que, entre d'altres, investiga sobre el càncer, i per on per primera vegada passarà la caminada. Totes les institucions implicades en la cursa mostraran així el seu suport a aquest esdeveniment solidari i esportiu. La investigació en el càncer és el que uneix a la UAB amb el Sincrotró Alba, la malaltia a la que enguany es dedica el programa La Marató de TV3.

A l'acte hi seran presents Ramon Pascual, exrector de la UAB, impulsor i President Honorífic del Sincrotró Alba; Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola el Vallès; Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB; Francesc Cayuela, president d'Amics de la UAB, i Manel Sabés, professor de la UAB i col.laborador científic del Sincrotró Alba. Després de les intervencions hi haurà un foto final conjunta de tots plegats.

UNA CURSA DE LA UAB MÉS SOLIDÀRIA I FESTIVA QUE MAI
Al llarg de les edicions anteriors de la Cursa solidària de la UAB s'han recollit més de 60.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana en cada cursa al voltant de 2.000 persones, i ha estat possible gràcies a la implicació de 500 voluntaris/es al llarg dels set anys.

Enguany, es faran tres curses, una d'11 km., una altra de 6km. i una altra per a persones amb mobilitat reduïda -de les poques curses a Catalunya que s'adrecen a aquestes persones- de 480 m. així com una caminada de 6 km. Per als esportistes amb mobilitat reduïda la sortida de la seva cursa serà a les 10.15h., per a la cursa d'11 km., a les 10.45h, i per a la cursa i caminada de 6 km, a les 11 hores. Per primera vegada, la cursa entrarà al centre de Cerdanyola, i també, per primera vegada, la caminada passarà pel Sincrotró Alba. Amb la inscripció els particpants rebran una samarreta i una tassa de brou en arribar a la meta.

ES DESTINARÀ A LA INVESTIGACIÓ EN EL CÀNCER
El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any.

Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

FIRA D'ENTITATS
A més, coincidint amb la Cursa de la UAB tindrà lloc, en el mateix espai físic de la sortida/arribada, una Fira d'entitats i col·lectius que treballen amb diferents malalties relacionades amb el càncer.

CONCURS DE PARTICIPANTS DISFRESSATS
Enguany, com a novetat, i per tal de fer la cursa més festiva coincidint amb els 50 Anys de la UAB, els participants podran participar disfressats, i hi haurà premis per a les millors disfresses. S'hi podrà participar de manera individual o en grup (màxim 5 persones). Abans de l’inici de la Cursa caldrà que els corredors passin pel photocall que estarà situat en el Punt d’Informació de la Fira d’Entitats per formalitzar la seva participació al concurs. Es premiarà la disfressa individual “Més original i divertida” i a la disfressa d’un grup “La comparsa més compenetrada”.

VOLUNTARIAT
També s'hi pot participar a la cursa fent tasques de voluntariat -coordinades per la Fundació Autònoma Solidària (FAS)-, amb feines d'organització com ara preparació de material, distribució de dorsals, suport durant el circuit, entre d'altres. Un grup d'estudians del Grau de Fisioteràpia també col.laboraran de forma voluntària per tal de contribuir en la recuperació dels esportistes.

RECORREGUT CURSA MOBILITAT REDUÏDA
La Cursa de la UAB és una de les poques curses existents que inclou un recorregut específic per a les persones que tenen mobilitat reduïda. El recorregut d'uns 580 metres s'iniciarà en el punt de sortida/arribada de la cursa, a la plaça de la Vila Universitària.

Hotel Campus oferirà a totes les persones participants a la cursa o caminada una tassa de brou Aneto en arribar a la meta.

PRESENTACIÓ DE LA CURSA
Dia: Dilluns, 26 de novembre
Hora: 11.30 hores
Lloc: Sincrotró Alba
Cal confirmar l'assistència al correu amartinez@cell.es

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS DE LA CURSA: 
www.cursauab.cat


 

 

Notícies relacionades

DavidGarciaDorado

Mor el professor de Medicina, David García-Dorado

Ens ha deixat el catedràtic del Departament de Medicina de la UAB, David García-Dorado García. Era cap del servei de cardiologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron i del grup de recerca en malalties cardiovasculars.

Totes les notícies