La candidatura encapçalada per Estel Oleart guanya les eleccions per a la Comissió Executiva del CEUAB

Estel Oleart

La candidatura A encapçalada per l’Estel Oleart Mariné guanya amb 28 vots les eleccions per a la Comissió Executiva del Consell d’Estudiants de la UAB (CEUAB) contra la candidatura B (El teu CEUAB) encapçalada per Gerard Sala Mayench, que n’ha obtingut 11.

18/12/2018

La candidatura encapçalada per l'Estel Oleart Mariné ha guanyat amb 28 vots les eleccions per a la Comissió Executiva del Consell d’Estudiants de la UAB (CEUAB). La campanya electoral va començar el passat 1 de desembre i va finalitzar el dia 9 de desembre. S’hi van presentar dues candidatures, l’encapçalada per Estel Oleart Mariné (candidatura A) i El teu CEUAB (candidatura B), liderada per Gerard Sala Mayench, que ha obtingut 11 vots.
 
La votació telemàtica es va realitzar del 10 al 12 de desembre i s’ha comptabilitzat un total de 48 vots, 2 d’ells en blanc i 7 nuls. La participació ha estat del 90,5 %, un 24,5 % més que en les eleccions anteriors. 

La llista d’Oleart vol realitzar una reconstrucció del model d’universitat pública que consideren cientista, elitista, antidemocràtic i privatitzador. Per això, el seu programa s’articula al voltant del “reconeixement i la plena sobirania de les estudiants com a agents actius” per poder assolir “un sistema universitari català realment públic i de qualitat”.
 
Per solucionar la desinformació dels estudiants pel que fa a les estructures internes, la candidatura proposa realitzar formacions continuades en l’àmbit institucional. També demanen que al Consell Social de la UAB, “l’òrgan amb potestat real”, no s’hi puguin adherir persones vinculades a empreses i a interessos del capital. Per combatre la privatització, la candidatura aposta per una educació crítica, “feta entre totes i per a totes” i “al servei de la transformació social i humana i no a la disposició dels mercats”.
 
Per aconseguir que la UAB sigui una universitat accessible, còmoda i segura, assenyalen un seguit de mesures econòmiques entre les quals destaquen la rebaixa del 30 % de les taxes universitàries, l’equiparació dels preus entre grau i màster i vetllar per l’aplicació efectiva del protocol contra agressions masclistes. També exigeixen que la universitat promogui la defensa de la llibertat d’expressió, que es posicioni en contra la repressió, i que demani la llibertat dels presos i les preses polítics així com el retorn dels exiliats.
 
Candidatura guanyadora:
 
Presidència: Estel Oleart Mariné
Secretaria: Albert Font Sancho
Tresoreria: Daniel Olivella Galindo
Vicepresidències

  • Júlia Vañó i Boira
  • Laura Roger i Anglada
  • Guillem Rojano Borreguero
  • Oriol Carmona Sànchez


Més informació:

Voleu conèixer més detalls de la candidatura guanyadora? En aquest enllaç podeu consultar l’entrevista realitzada a la candidatura d’Estel Oleart. 
 
Si voleu conèixer les últimes publicacions del CEUAB podeu seguir-los al seu Facebook i Twitter o contactar-hi a través de consell.estudiants@uab.cat. També podeu seguir el perfil de Twitter de Dinamització Comunitària per estar al dia de totes les novetats en representació estudiantil.
 
Si necessiteu més informació sobre el procés electoral podeu contactar amb Dinamització Comunitària al correu info.participacio@uab.cat.

 

Notícies relacionades

Campus UAB estiu 2019

Consells durant l’onada de calor

Davant la previsió d’altes temperatures durant els propers dies, l’Àrea de Prevenció i Assistència de la UAB fa arribar recomanacions de seguretat a la comunitat universitària (persones treballadores i estudiants). Llegir més

Totes les notícies