Sala de premsa Premsa i mitjans

L'ICTA-UAB rep l'acreditació Maria de Maeztu per segona vegada consecutiva

edifici ICTA

L’ICTA-UAB ha estat acreditat de nou com a Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu. El programa del MICINN reconeix l'excel·lència en la investigació científica amb una subvenció de 2 milions d'euros per als propers quatre anys.

23/07/2020

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha estat acreditat com a Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu per segona vegada consecutiva, pel Ministeri de Ciència i Innovació espanyol. Aquest programa té per objectiu reconèixer l'excel·lència en la investigació científica, i inclou una subvenció de 2 milions d'euros en els propers quatre anys. L'Agència Estatal d'Investigació (AEI) va anunciar el 15 de juliol de 2020 la resolució provisional de la darrera convocatòria, que reconeix l'excel·lència en organitzacions de recerca estables que no tenen personalitat jurídica pròpia i que es troben principalment en universitats.

L'acreditació d'excel·lència Maria de Maeztu reconeix i proporciona fons a organitzacions d'investigació que demostren el seu impacte científic i lideratge a nivell internacional, i que col·laboren activament amb els seus entorns socials i comercials locals. Els premis distingeixen a aquelles organitzacions que compten amb programes de recerca de frontera altament competitius, considerats dels millors del món en les seves respectives àrees científiques.
Un comitè científic internacional independent  format per investigadors de reconegut prestigi i impacte és l'encarregat de dur a terme el procés d'avaluació i selecció de les Unitats d'Excel·lència de Maria de Maeztu. L'acreditació és vàlida per quatre anys. Aquest distintiu permetrà a l'ICTA-UAB consolidar les seves capacitats científiques, contribuir al lideratge de la recerca espanyola i actuar com un pol internacional d'atracció de talent.

Es tracta de la segona vegada que l'ICTA-UAB rep aquest reconeixement. La primera vegada va ser el 2016, quan el comitè científic va afirmar que no hi ha molts centres científics a Europa que poguessin presumir d'una perspectiva internacional tan rigorosa. En els darrers quatre anys, i sota el seu Programa de Recerca Estratègica, la investigació de l'ICTA-UAB s'ha centrat en establir l'estat actual del coneixement sobre el canvi climàtic i els seus impactes socioeconòmics, i en presentar solucions transformadores a nivell local i regional. Això s'ha realitzat a través de cinc projectes estratègics multidisciplinaris.