L'ICE-UAB i l'IOC llancen una iniciativa d'assessorament sobre virtualització de l'ensenyament

AssesVirtualEnsenyament

Elaborem un seguit de càpsules de vídeo tractant aspectes concrets a tenir en compte en l'ensenyament virtual a partir de les inquietuds i necessitats del professorat.

21/04/2020

Des de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona i des de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) volem posar al servei de la comunitat educativa els principis i les pràctiques que, en la modalitat de l’ensenyament a distància i en línia, se’ns han mostrat efectives amb relació a l’aprenentatge i l’acció tutorial al llarg dels nostres anys de feina en aquest tipus de docència.

No pretenem en cap cas dictar solucions o receptes universals i infal·libles per a fer front a l'actual situació, perquè no en tenim, sinó explicar allò que per a nosaltres ha estat clau a l’hora de treballar amb els nostres estudiants de Graduat en Educació Secundària. Tant des del vessant organitzatiu de l'equip docent com des del vessant de docència directa amb l'alumnat a través del campus virtual. I que a partir d'allò que l'experiència ens ha mostrat que era útil per a nosaltres, el professorat de l'ensenyament presencial en pugui extreure idees i reflexions d'aplicació pràctica i concreta a la situació actual.

En un espai web que hem anomenat IDEES EN LÍNIA trobareu un seguit de vídeos i infografies on diversos professors de l'ICE i de l'IOC reflexionem al voltant de les qüestions sobre ensenyament en línia que més de 500 professors ens vau fer arribar.

 

Equip de treball ICE-IOC Aprenentatge en entorns virtuals

 

Notícies relacionades

Vídeo promocional de la Cursa Solidaria de la UAB 2020, en suport a la Marató de TV3

Arriba la Cursa solidària de la UAB, amb un nou format

Totes les notícies