Sala de premsa Premsa i mitjans

Seminari sobre els problemes d’alt cost computacional amb sistemes paral·lels

Computadors de l'Escola d'Enginyeria UAB
La XI edició del seminari d’hivern de la Red de Computación de Altas Prestaciones sobre Arquitecturas Paralelas Heterogéneas (CAPA-H) arriba a l'Escola d'Enginyeria els dies 6 i 7 de febrer de 2020. Enguany es posarà el focus en la computació reconfigurable, FPGAs (field-programmable gate array) i acceleradors no convencionals amb diferents ponències, reunions i tallers pràctics. 

30/01/2020

L’Escola d’Enginyeria acollirà els dies 6 i 7 de febrer el XI seminari d’hivern de la Red de Computación de Altas Prestaciones sobre Arquitecturas Paralelas Heterogéneas (CAPAP-H), on s’explicarà com els investigadors resolen problemes d’alt cost computacional amb sistemes paral·lels.

L’edició d’enguany estarà enfocada en la computació reconfigurable, FPGAs (field-programmable gate array) i acceleradors no convencionals. Durant les dues jornades es celebraran diferents ponències, reunions i seminaris que giraran al voltant de la temàtica dels models computacionals i de programació.

El dijous dia 6 hi haurà una demostració de les eines de desenvolupament que té l’empresa Intel amb el programari oneAPI. Es tracta d’una versió beta que pretén unificar la programació paral·lela de dispositius mitjançant el llenguatge Data Parallel, que treballa amb paral·lelisme de dades i programació heterogènia. 

D’altra banda, el divendres, i a diferència del dia anterior, les activitats es concentraran totes al matí. Hi haurà un seminari tècnic sobre programació i síntesi d’alt nivell en FPGA’s que impartirà David Castells, que treballa al CEPHIS (Centre de Prototips i Solucions Hardware-Software) de la UAB. Durant l’activitat es crearan dissenys amb una eina de programació d’aplicacions anomenada OpenCL, posant especial èmfasi en la optimització dels recursos emprats.

Més informació: Programa Seminari CAPAP-H