Sala de premsa Premsa i mitjans

L'equip de la UAB guanya la Lliga de Debat Universitari d'enguany

Foto  Lliga de Debat en viu
L'equip de la UAB, format per Raquel Chasserot, Jordi Farnés, Jaume Anastasio i Javier Martínez, ha guanyat la final que s'ha disputat contra l'equip de la Universitat d'Alacant.

27/03/2015

L'equip de la UAB està format per Raquel Chasserot, Jordi Farnés, Jaume Anastasio i Javier Martínez.

Durant tota la setmana 65 estudiants de 13 universitats (Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Ramon Llull, Rovira i Virgili i Vic-Central de Catalunya) van participar en aquesta competició que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula, a través del debat sobre un tema polèmic i d’actualitat. Enguany, es debat si una societat avançada i complexa com la nostra podria funcionar eficientment amb una economia basada principalment en intercanvis no monetaris. Finalment, l'equip de la UAB ha resultat vencedor de la competició, després de disputar la final contra el grup de la Universitat d'Alacant. 

L'equip guanyador ha rebut un xec per valor de 2.500 € i, a més, Raquel Chasserot (UAB) ha estat designada millor oradora de la competició i ha rebut un premi de 300 €. Al seu torn, l'equip de la Universitat Jaume I ha estat triat com a millor grup per la resta de participants.

El jurat de d'honor de la final ha estat presidit per Josep Anton Planell, vicepresident III de la Xarxa Vives i rector de la UOC, qui ha estat acompanyat per Joan Viñas, vicepresident II de la Xarxa, a més dels caps de jutges de la competició, Pere Miquel Campos i Pere Rostoll.

El rector Planell ha destacat que «recursos vells com l’oratòria, adaptats als nous formats, continuen sent molt efectius» i ha afegit que «el seu domini és imprescriptible i imprescindible per al futur professional».

La competició s'ha pogut seguir en viu aquest enllaç.

Finalistes de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

D'altra banda, també a Salt, divendres 27 i dissabte 28 de març va tenir lloc la fase final de la II Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat en torn al tema "Els diners fan la felicitat?". L’equip de l’IES Celestí Bellera de Granollers, representant de la Universitat Autònoma de Barcelona va arribar a la final de la competició. L’institut Virolai (UPF) va acabar guanyant el primer lloc. L’equip subcampió ha estat integrat per Josep Maria Junqueras Pujadas (coordinador), Paula Sánchez Álvarez, Júlia Ruiz Quintana, Queralt Girban Cabanas i Guillem Ulldemolins Jornet.
 
Els participants provenien de les fases locals realitzades a 9 universitats de la regió Vives: IES Celestí Bellera (UAB), IES Ramon Muntaner (UdG), Jesuïtes Col·legi Claver (UdL), Escola Virolai (UPF), IES Joan Baptista Porcar (UJI), IES Abastos (UV), Liceu Compte de Foix (UdA), IES Serra Mariola (UA) i IES Taradell (UVic-UCC).