L’Institut de Ciències de l’Educació celebra el seu cinquantè aniversari

50 Anys de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona

L’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) -que ofereix activitats lligades a la formació permanent del professorat, a l’orientació de l’alumnat i a la innovació educativa- ha celebrat el dimecres, 23 d’octubre, el seu cinquantè aniversari amb un acte institucional a la UAB Casa Convalescència. La seva directora, Anna Cross, ha destacat el paper rellevant de l’Institut en els nivells educatius preuniversitaris i la seva incidència en el món universitari.

23/10/2019

El dimecres, 23 d’octubre, l’Institut de Ciències de l’Educació ha commemorat el seu cinquantenari amb un acte institucional a l’aula magna de la UAB Casa Convalescència. La celebració s’ha iniciat a les 17.30 hores amb la presentació d’Anna Cros, directora de l’ICE, i Jofre Llombart, periodista que ha conduit l’acte. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha presidit l'acte. Anna Cros ha destacat el paper rellevant de l’Institut en els nivells educatius preuniversitaris i la seva incidència en el món universitari.

A continuació, s'ha presentat un vídeo i un llibre sobre els cinquanta anys de trajectòria de la institució, on els conceptes de constructor de ponts, creador de sinergies i espai per a la innovació i reflexió hi han estat presents.

La celebració també ha comptat amb una taula rodona on diverses personalitats lligades a l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) han fet un recorregut per la trajectòria i evolució de l'ICE: Pilar Benejam, pedagoga i exdirectora de l’ICE, Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Joaquín Gairín, degà de la Facultat de Ciències de l’Educació, Joaquim Núñez, inspector d'educació i col·laborador del centre, i Josep M. Tatjer, exsubdirector de l’ICE.

Tot seguit, els assistents han pogut gaudir d'una actuació musical a càrrec d'Arianna Savall, soprano i arpa barroca triple.

La rectora Arboix, que ha tancat l'acte pronunciant un discurs de cloenda, ha afirmat que "l’educació empodera la societat, el ciutadà; l’empoderament amb l’educació fa que les societets siguin més riques, més cultes, més capaces de fer possible que siguin millors”. 

L’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UAB és una institució arrelada al territori que col·labora amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La seva funció al llarg de tots aquests 50 anys ha estat vincular la UAB amb tots els nivells del sistema educatiu desenvolupant una activitat lligada a la formació permanent del professorat, a la formació de formadors, a l’orientació de l’alumnat, a la innovació educativa i a la transferència de coneixements.

Actualment és tot un referent en aquest camp i actua com una xarxa de xarxes compromesa amb la Universitat i com a nucli vertebrador de la formació i la innovació en l’àmbit educatiu.

Més informació: Institut de Ciències de l'Educació
Programa de l'acte dels cinquanta anys de l'ICE

 

Notícies relacionades

Vídeo promocional de la Cursa Solidaria de la UAB 2020, en suport a la Marató de TV3

Arriba la Cursa solidària de la UAB, amb un nou format

Totes les notícies