Konrad Eiler, distingit per l'Acadèmia Europea de Tecnologia de Superfície

Konrad Eiler

L'estudiant de doctorat, que desenvolupa la seva tesi al Departament de Física sota la direcció d’Eva Pellicer i Jordi Sort, ha guanyat el Schwäbisch Gmünd Prize for Young Scientists que atorga l’EAST.

03/03/2021

Konrad Eiler, estudiant de doctorat del Grup of Smart Nanoengineered Materials and Nanomagnetism (GNM3) del Departament de Física, ha estat guardonat amb el premi Schwäbisch Gmünd Prize for Young Scientists en l’edició de 2021, que atorga anualment l’Acadèmia Europea de Tecnologia de Superfície (EAST) a joves científics amb excel·lència en l’àmbit de tecnologia de superfícies.

Eiler desenvolupa el seu doctorat sota la direcció dels professors Eva Pellicer i Jordi Sort. Finançada per la Unió Europea, la seva recerca s’enfoca en materials catalitzadors destinats a l’àmbit de l’energia verda, i en concret en la producció aliatges metàl·lics nanoestructurats per electrodeposició, que es podran utilitzar en aplicacions com ara la pila de combustible.

Konrad Eiler ha rebut la distinció pel seu estudi de capes nanoporoses d’un aliatge níquel-platí, la seva síntesi per electrodeposició, la seva caracterització i finalment la seva aplicació com a catalitzador per produir hidrogen de forma senzilla.