Jornada de tancament dels projectes innovadors d'aprenentatge d'anglès

S'obre la inscripció per la Jornada Let's Go

Crear ponts entre la universitat i l’institut ha estat l'objectiu dels projectes que el proper dimecres, 27 de gener, es tanquen en una jornada virtual a la UAB. L'acte posa punt final als projectes Let’s Go i Date, per al foment de l’aprenentatge de l’anglès entre estudiants de secundària. Hi han treballat conjuntament entitats socials, centres educatius i la comunitat universitària, coordinats per la FAS.

22/12/2020

La Jornada és l’acte de cloenda de dos projectes de col·laboració entre la Fundació Autònoma Solidària, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Facultat de Ciències de l’Educació, el GREIP, la delegació territorial del Vallès Occidental del Departament d'Educació, l’Ajuntament de Badia del Vallès i els dos instituts de secundària de la ciutat. 

Durant aquesta jornada, es conclou el projecte d’innovació docent Let’s Go. Un projecte que es plantejava ajudar als joves del municipi de Badia del Vallès a millorar la seva competència en llengua anglesa a partir d’un conjunt d’accions realitzades als dos instituts i a altres espais del municipi. 

L’objectiu era que el municipi s’impliqués en el foment de l’aprenentatge de l’anglès i que s’establís una xarxa en la qual les entitats socials, els centres educatius i la comunitat poguessin treballar conjuntament. L’altre projecte que també posa punt final a la seva trajectòria és el Date, un projecte de recerca lligat al Let’s Go finançat per l’Obra Social de la Caixa a través del programa RecerCaixa i centrat en el camp d’apoderament docent i la innovació educativa.

La Jornada és oberta a tots els membres de la comunitat educativa interessats en compartir reflexions al voltant dels reptes i els avantatges d’establir ponts entre la universitat i l’escola, entre la recerca i la docència, per garantir el desenvolupament de propostes d’innovació que permetin ajudar l’alumnat de secundària, però també els docents en formació, a desenvolupar les anomenades competències del segle XXI. 

La jornada es realitzarà de forma virtual via Zoom el 27 de gener de 2021 a les 15 h. Per poder apuntar-se, cal omplir aquest formulari. L’assistència és completament gratuïta.

Programa de la Jornada Let's Go

El programa de la jornada s'iniciarà amb els moderadors de l’acte: Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), i Jordi Barbé, coordinador de la UAB per a les relacions amb l’ensenyament secundari. Tot seguit, hi haurà la primera conferència de la mà de Luci Nussbaum, fundadora del Grup de Recerca en Ensenyament i Interacció Plurilingüe.

Després d'una petita exposició dels projectes Date i Let's Go, presentats per Andy Morodo i Dolors Masats, hi haurà una taula rodona sobre l'apoderament com a nucli de l'acció socioeducativa i de l'aprenentatge de llengües, moderada per Anna Marbà i amb la participació d’Almudena Herrera, Queralt Ciganda, Izan Jesús, Cèlia Pratginestós i Roser Viladot. I per acabar, els finançadors faran el tancament de la jornada de la mà de Xavier Trobado de la Fundació "La Caixa" i Tània Nadal, presidenta de la comissió econòmica del Consell Social de UAB.

 

 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides
 

Notícies relacionades

S'organitzen les proves ràpides del VIH gratuïtes pel Zero Discrimination Day

Fes-te la prova ràpida del VIH gratuïtament

L’1 de març de 2021 en el marc del Zero Discrimination Day la FAS i el comitè 1 de desembre organitzaran proves ràpides del VIH completament gratuïtes i obertes a qui vulgui al Centre de Recursos de la Plaça Cívica.

Cartell del Webinar

Feina per a tothom: Experiències d’inclusió laboral a la UAB

Des del Campus SiS i en col·laboració amb la FAS i la xarxa CORE en Educació i Ocupabilitat hem organitzat el webinar “Feina per a tothom: Experiències d’inclusió laboral a la UAB”. En aquesta sessió han participat el Grup de Recerca Emigra, el CER-Migracions, el Grup de Recerca Diversitat i Orientació, HP i la CEAR. El webinar tindrà lloc el dijous 25 de febrer a les 12:00 h via Zoom. Entreu a la notícia per accedir a l’enllaç.

Totes les notícies