Joan Botam i Esquitx rebran els premis Memorial Àlex Seglers d'enguany

Àlex Seglers i els guardons creats per Lluís Clapés i Agustí Puig

La tasca realitzada per Joan Botam en l'acostament entre tradicions religioses i per l'Associació Esquitx pel desenvolupament personal dels joves serà reconeguda a la quarta edició dels premis Memorial Àlex Seglers, que seran lliurats l'1 d'octubre, a Sabadell, en un acte conduït per Aura Costa.

28/09/2015

La Casa Duran (C. del Pedregar, 7) de Sabadell acollirà l'acte de lliurament del IV Memorial Àlex Seglers el proper 1 d'octubre, a les 18 h. Enguany, seran guardonats Joan Botam i l'Associació Juvenil Esquitx. L'acts serà conduït per la formadora i periodista Aura Costa i comptarà amb una xerrada a càrrec de Begoña Roman, professora del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la UB. Hi assistiran, entre d'altres representants institucionals, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, i la vicerectora d'Estudiants i Cooperació de la UAB, Núria García.

La distinció al pare Joan Botam ha estat proposada pel Moviment Ecumènic de Sabadell per la seva tasca a favor de "l'acostament entre les tradicions religioses diverses", tot contribuint "a la reconciliació de les creences i a la cerca de l'excel·lència en les relacions socials basades en la pau, la solidaritat i la germanor entre les persones".

Pel que fa a l'Associació Juvenil Esquitx, es vol reconèixer la seva tasca per "potenciar l'autoestima de les persones i vetllar pel seu desenvolupament personal i ciutadà durant 25 anys, així com pel seu ferm compromís vers els infants i joves, la protecció dels seus drets i l'especial atenció cap a aquells que pateixen situacions de vulnerabilitat".

Quarta edició

El premi Memorial Àlex Seglers és un reconeixement a la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. El premi, alhora, ret homenatge a Seglers (1970-2010), qui va ser professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic reconegut internacionalment.

Aquest guardó, que arriba enguany a la quarta edició, està organitzat per l'Ajuntament de Sabadell, la UAB, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Obra Social "la Caixa", la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis. El jurat està integrat per representants de les entitats organitzadores, experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

Els guanyadors rebran un plat artístic elaborat per a l'ocasió per Lluís Clapés i Agustí Puig, dos artistes sabadellencs. Les obres s'han pogut realitzar gràcies a la coordinació del Museu d'Art de Sabadell i amb la col·laboració de La Fundació Obra Social "la Caixa".

Més informació: Memorial Àlex Seglers

 

Notícies relacionades

María Valdés i Maite Paramio

Canvis a l’Equip de Govern

A partir de l’1 d’agost seran efectius canvis a l’Equip de Govern de la UAB. María Valdés serà la nova vicerectora de Programació Acadèmica i de Qualitat i María Teresa Paramio, nova vicerectora d’Igualtat i d’Ocupabilitat. El vicerector Màrius Martínez assumeix les competències d’Alumnat.

Pla Serra Húnter - 2a convocatoria 2019

Oberta la convocatòria del Programa Serra Húnter 2020

La UAB ha convocat el procés selectiu per a la contractació de personal docent i investigador en la categoria de professor lector (ajudant doctor) de caràcter temporal en el marc del Pla Serra Húnter, que romandrà oberta fins al 10 de setembre.

Totes les notícies