IV Fòrum Internacional sobre Mutilació Genital Femenina a Gàmbia: coneixement per al canvi

Brufut 2020

El 6 de febrer és el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF) i, per conmemorar-ho, la ONG Wassu Gambia Kafo y la Fundació Wassu de la Universitat Autònoma de Barcelona, han organitzat el IV Fòrum Internacional sobre la MGF a Gàmbia, amb el lema "Conixement per al canvi". L'event tindrà lloc a l'Hotel Coral Beach a Brufut, els dies 5 i 6 de febrer i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al desenvolupament, el Govern de la República de Gàmbia, l'Unió Europea, UNICEF i UNFPA.

29/01/2020

L'objectiu de les organitzadores, a més de contribuir a millorar les condicions de vida de dones i nenes i avançar cap a la igualtat de gènere, és crear un espai crític de reflexió conjunta, en el qual presentar la situació actual d ela MGF des de diferents perspectives.

El fòrum s'ha estructurat en 6 panells en els que s'abordaran; estudis clínics, experiències de proveïdors de salut i la medicalització de la pràctica; el treball en el terreny de les organitzacions de la societat civil; el rol dels homes en la prevenció de la MGF; la metodologia de transferència de coneixement en cascada, implementada per Wassu; la MGF a la diàspora, amb ponents de Regne Unit, Portugal, Finlàndia i Espanya; per últim, hi haurà un panell dedicat a la legislació en torn a la MGF en el marc dels drets humans.

Tal i com proposa el lema "coneixement per al canvi", es compartiran experiències que permeten obrir un diàleg entre tots/es els agents involucrats en el disseny i implementació d'estratègies per prevenir i abordar les conseqüències de la MGF.

Descarregar programa