Sala de premsa Premsa i mitjans

Investigadores de la UAB parlen sobre gentrificació a Barcelona

Barcelona
istockphoto/JackF
Isabelle Anguelovski i Mara Ferreri, investigadores de l’ICTA-UAB i de l’IGOP, respectivament, participen dilluns, 4 de febrer, en un col·loqui sobre gentrificació i els seus efectes en la salut de la població, organitzat per El Periódico de Catalunya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. Tindrà lloc a les 18.30 h, al Centre Cívic Vil·la Urània.

30/01/2019

Les investigadores de la UAB estaran acompanyades de Carme Borrell, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de Mireia Gascón, de l'ISGlobal. Totes les participants són membres del grup d’expertes de la Xarxa de Científiques Comunicadores d’El Periódico de Catalunya. El col·loqui serà moderat per la periodista Olga Grau, directora adjunta del diari.
 
Les expertes abordaran l’impacte del fenomen de la gentrificació en la salut i qualitat de vida dels ciutadans. "Rentar la cara a un barri”, “esponjar-lo” o “regenerar-lo” s’acostumen a presentar com accions que augmenten la qualitat de vida i la seguretat. No obstant, la regeneració va acompanyada gairebé sempre per la gentrificació. Investigacions recents a diverses ciutats del món han revelat que la gentrificació produeix una pitjor salut i menor benestar per als residents de tota la vida. Això inclou efectes en la salut mental, la contaminació, la drogodependència i els accidents de trànsit, entre d’altres.

Més informació