Sala de premsa Premsa i mitjans

Inauguren l'Observatori de la Convivència i el Civisme

Gent al campus
El proper dia 4 de març a les 17 h, es presentarà, a la seu de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS, carrer Mallorca, 244. Barcelona), l'Observatori de la Convivència i el Civisme a Catalunya. El projecte ha estat impulsat per l'Institut, adscrit a la UAB, juntament amb el Grup de Recerca sobre Llibertat, seguretat i transformacions de l'Estat (LSTE-Grup).

28/02/2014


Amb aquesta iniciativa es persegueix, sobretot, dur a terme una anàlisi d'allò que implica el civisme i la seva manca i com aquests valors influeixen i intervenen en el desenvolupament de la quotidianitat de la societat en els espais públics. En aquesta línia, es pretén estudiar els conflictes existents i cercar aplicatius informàtics per tal d'afavorir la tasca de les persones implicades en la millora de la convivència, des de policies fins a mediadors.

L'acte de presentació d'aquest observatori serà inaugurat pel director de l'ICPS i professor de la UAB, Joan Marcet. Tot seguit, el responsable principal del Grup LTSE, el catedràtic de dret constitucional de la UAB Joan Lluís Pérez Francesch, s'encarregarà de l'explicació del projecte.

Abans de cloure la presentació amb un debat obert, intervindrà Joan Botella, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB. En el diàleg final entre els assistents participaran Josep M. Lahosa, com a representant de l'Ajuntament de Barcelona; Fernando Pindado, expert en participació ciutadana; Xavier Pastor, professor de la Universitat de Girona i Francesc Xavier Altarriba, de l'Espai Corporatiu de Seguretat i Defensa (ECOSED).

Més informació: Presentació de l'Observatori de la Convivència i el Civisme a Catalunya