Sala de premsa Premsa i mitjans

Concessió del I Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan

Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan
La primera edició premiarà les traduccions del xinès al castellà publicades entre el 2013 i el 2016

02/10/2017

La Facultat de Traducció i d’Interpretació de la UAB, el grup de recerca TXICC i la Fundació Institut Confuci de Barcelona convoquen el I Premi de Traducció del Xinès Marcela de Juan amb l’objectiu de potenciar la traducció literària del xinès al castellà i al català i premiar les millors traduccions que s’han publicat recentment.

El premi és de caràcter biennal i s'aniran alternant els dos idiomes: castellà i català. Les edicions senars del premi es destinaran a traduccions al castellà publicades en els quatre anys anteriors a la convocatòria, mentre que en les edicions parells es premiaran les traduccions al català publicades en els quatre anys anteriors a la convocatòria. En aquesta primera edició es premiaran les traduccions al castellà publicades entre els anys 2013 i 2016. El jurat de la primera edició ha estat format per:

  • Gabriel García-Noblejas Universidad de Granada) 
  • Manel Ollé (Universitat Pompeu Fabra)
  • Carles Prado (Universitat Oberta de Catalunya)
  • Sílvia Fustegueres (TXICC)
  • Helena Casas-Tost (Universitat Autònoma de Barcelona/Fundació Institut Confuci de Barcelona)


La resolució del jurat es farà pública en la cerimònia de lliurament del premi que tindrà lloc el 16 d'octubre del 2017 a les 19h a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona.