Guangzhou Dream Factory: Immigration, Globalization, Chinese Factories, and African Dreams

guangzhou

Projecció de documental “Guangzhou Dream Factory: Immigration, Globalization, Chinese Factories, and African Dreams” i debat amb la directora Christiane Badgley.

10/05/2019

Guangzhou Dream Factory és un relat audiovisual que ens apropa a la complexitat de la migració africana a Xina. El documental, dirigit per Christiane Badgley, ressegueix el viatge i l’experiència migratòria a Xina de persones procedents de Camerun, Kenya, Nigèria i Uganda, tot i endinsant-nos en els reptes i les transformacions de la comunitat africana de Guangzhou.

Guangzhou és un ciutat portuària del sud de la Xina que compta amb una llarga tradició comercial i que en les darreres dues dècades ha esdevingut un dels principals destins de la migració africana al país asiàtic. Tenint en compte diferents contextos migratoris i generacionals, el documental ens aproxima als vincles i als fluxos migratoris d’anada i tornada entre Xina i els països d’origen a Àfrica dels protagonistes del documental.

Guangzhou Dream Factory offers an accessible, yet nuanced and complex, view into the dynamic lives of entrepreneurial Africans living in China. The insightful narrative and the great selection of subjects make this film a uniquely engaging portrayal of ongoing global transformations. A must-see documentary dispelling outdated stereotypes of hopeless and helpless Africans.

Roberto Castillo, Lingnan University, Hong Kon

Organitza: Grup de Recerca InterAsia i Facultat de Traducció i Interpretació, Universitat Autònoma de Barcelona
Col·labora: Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental, Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental – CERAO, Cultura en Viu

Data: 21 de maig, 2019
Hora: 11h
Lloc: Sala de Cinema de la UAB, Plaça Cívica.
Universitat Autònoma de Barcelona