Sala de premsa Premsa i mitjans

Francisco Rico, doctor 'honoris causa' per la Universitat de Bolonya

Francisco Rico
La Universitat de Bolonya investirà Francisco Rico, professor emèrit del Departament de Filologia Espanyola de la UAB, com a nou doctor honoris causa. La cerimònia va tenir lloc a la ciutat italiana l'11 d'abril passat. La Universitat destaca Rico com "un dels més grans filòlegs romànics vius".

08/04/2016

Francisco Rico, professor emèrit del Departament de Filologia Espanyola de la UAB, va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de Bolonya en una cerimònia que va tenir lloc l'11 d'abril i que va ser presidida pel rector de la Universitat, Francesco Ubertini, i pel director del Departament de Filologia Clàssica i Italianística, Francesco Citti.

Rico és catedràtic emèrit de literatures hispàniques i membre de la Reial Acadèmia Espanyola des de 1987. Gran especialista en l'obra de Francesco Petrarca, està considerat també un dels principals quixotistes a nivell mundial. Ha cedit recentment la seva biblioteca personal a la UAB, tot propiciant l'organització de la mostra "Los Quijotes de la Autónoma", que es va poder visitar a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General l'any passat i es pot veure encara en versió virtual.

El filòleg és també membre de l'Accademia Nazionale dei Lincei i de la British Academy, i es considera deixeble de José Manuel Blecua i de Martín de Riquer. Ha estat responsable de diverses edicions de la novel·la de Cervantes, així com d'altres clàssics medievals i del Segle d'Or. Entre altres distincions, Rico ha rebut el Premi Internacional Menéndez Pelayo, el Premi Nacional de Recerca Ramón Menéndez Pidal, el Premio Internacional d'Assaig Caballero Bonald i el Premi Internacional Alfonso Reyes del Col·legi de Mèxic. Enguany, ha estat distingit amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts, que atorga el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

La Universitat de Bolonya presenta el seu nou doctor honoris causa com "un dels més grans filòlegs romànics vius" i destaca, entre altres aspectes, la seva recerca sobre l'obra de Petrarca i l'humanisme italià, l'impuls de la revista Ecdotica juntament amb Emilio Pasquini i Gian Mario Anselmi i la seva tasca al capdavant de la Biblioteca Clàssica de la RAE.

Més informació: Università di Bologna