Estudiants de l'Escola d'Enginyeria, finalistes al concurs Innovate FPGA

Estudiants de l'Escola d'Enginyeria, finalistes al concurs Innovate FPGA

Un equip d'estudiants de l'Escola d'Enginyeria de la UAB s'ha situat entre els finalistes d'una competició mundial d'aplicacions amb dispositius reconfigurables FPGA amb un sistema de reconeixement automàtic de bolets a partir de fotos capturades amb el mòbil.

09/01/2020

Un equip format pels estudiants de doctorat de l'Escola d'Enginyeria Juan Borrego i Marc Codina, i dirigit pels professors David Castells i Jordi Carrabina, ha quedat en vuitena posició en la final mundial d'Innovate FPGA, un concurs internacional organitzat per les empreses Intel i Terasic on equips d'estudiants universitaris proposen idees innovadores i les desenvolupen per demostrar-ne la seva implementació en els xips reconfigurables (FPGA) d'Intel que es troben en les plaques de Terasic.

El projecte proposat pels doctorands del grup TECNIO CEPHIS del Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics consisteix en un sistema de reconeixement automàtic de bolets a partir de fotos capturades amb el telèfon mòbil. Les imatges s'envien a un servidor que utilitza xarxes neuronals profundes (Deep-Learning) per reconèixer cadascun dels bolets que apareixen a la imatge i retornar la informació al mòbil per a la seva visualització. Les FPGA son especialment adequades per implementar aquestes tècniques d'intel·ligència artificial ja que ofereixen un alt rendiment amb un consum reduït d'energia gràcies al fet que permeten dissenyar i implementar circuits digitals específics a mida de cada aplicació.

La final mundial va tenir lloc a Tianjin (Xina) el 10 de desembre passat. Els estudiants de la UAB van demostrar el funcionament del sistema desenvolupat davant d'un jurat format per experts de la indústria i de l'àmbit acadèmic que en van destacar l'originalitat i el nivell de maduresa del projecte de cara a la seva possible comercialització. En l'edició del 2019, hi van participar 270 equips d'arreu del món dividits en quatre regions: Amèrica, Europa, Xina i Àsia/Pacífic. A la fase regional europea, l'equip de la UAB va quedar en la tercera posició.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies