Sala de premsa Premsa i mitjans

Es presenta "50 anys d'experiències UAB"

ColeLlibres50Anys
La nova col.lecció "50 anys d'experiències UAB" s'estrena amb quatre llibres -editats pel Servei de Publicacions-, que reuneixen un conjunt d’experiències úniques i singulars sota el guiatge de destacats professors de la UAB.

02/10/2018

Francisco Rico, Ramon Pascual, Antoni Serra-Ramoneda i José Enrique Ruiz-Domènec són els autors dels quatre llibres de la nova col.lecció "50 anys d'experiències UAB".

La Universitat Autònoma de Barcelona va presentar la col·lecció «50 anys d’experiències UAB», el dimarts 9 d’octubre, a les 19 h, a la Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37, Barcelona), en el marc dels actes de celebració del 50è aniversari de la institució. A l'acte s’hi va convidar especialment totes les persones que formen, o que han format part, del col·lectiu UAB en algun moment de la seva trajectòria.

Els llibres, editats pel Servei de Publicacions de la UAB, reuneixen un conjunt d’experiències úniques i singulars sota el guiatge de destacats professors d’una institució que en el seu primer mig segle s’ha convertit en un referent de l’activitat científica, acadèmica i cultural del nostre país.

A la presentació hi van assistir la rectora de la UAB, Margarita Arboix, el vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez Lancis, que van obrir l’acte, i els autors dels quatre primers volums de la sèrie: José Enrique Ruiz-Domènec, Antoni Serra-Ramoneda, Ramon Pascual de Sans i Francisco Rico.

Tots ells van mantenir una conversa al voltant de les seves experiències personals com a professors de la UAB durant una etapa excepcional i irrepetible de la seva història.

José Enrique Ruiz-Domènec, catedràtic d’Història Medieval, que fou director de l’Institut d’Estudis Medievals, ha escrit Sentir el arte. Lectura de San Bernardo, el arte cisterciense de Georges Duby. Aquest és el text del seminari que es va impartir durant el curs acadèmic 1977-1978 a la Facultat de Filosofia i Lletres.

Antoni Serra Ramoneda, que fou rector de la UAB, és catedràtic d’Economia de l’Empresa i fou president de Caixa Catalunya, presenta Dos temps, dos contextos. El naixement d’una nova universitat. L'autor explica com es va crear de manera improvisada la Universitat Autònoma de Barcelona amb minvats mitjans i amb prevencions per part dels sectors immobilistes del món oficial, però amb desbordat entusiasme.

Ramon Pascual de Sans, catedràtic de Física i president de la Comissió Executiva del Sincrotró Alba, ha escrit La historia del sincrotrón Alba. En el volum explica com al començament dels anys noranta, va començar a gestar-se la idea de construir una font de llum de sincrotró, una font de raigs X, un instrument imprescindible per a qualsevol camp de la ciència que vulgui analitzar i estudiar mostres a escales dels nanòmetres, i que seria un estímul en totes les tecnologies relacionades amb els acceleradors de partícules. Aquí es dóna compte de la gestió d'aquest projecte, el seu inici, les seves dificultats, la seva posada en funcionament i la seva situació actual.

I finalment, Francisco Rico, catedràtic de Literatura Hispànica Medieval i membre de la Real Academia Española de la Lengua i de l’Accademia dei Lincei, entre altres institucions, presenta Escritores en la Autónoma. La tertúlia de Letras. Durant vuit anys per la tertúlia de Lletres a Bellaterra van passar una trentena d'escriptors que sense excepció figuraven entre els més valuosos i valorats del moment. Per a l'autor i professor Rico, la literatura contemporània s'ha de fer, viure, no ensenyar-se.

Els quatre llibres tenen un preu que oscil.la entre els 12 i els 18 euros. Es poden adquirir tots junts en un estoig d'edició limitada compost per una caixa dura que conté els quatre volums al preu de 36 euros. Alhora es pot comprar la versió e-book de cada llibre, des de la pàgina web del Servei de Publicacions de la UAB.

Més informació dels llibres aquí.