Es posa en marxa un nou pilot de participació ciutadana a les biblioteques municipals orientat a donar resposta al repte de la qualitat de l’aire

Foto recurs del projecte

La UAB i tres biblioteques municipals del Vallès Occidental treballen conjuntament per consolidar comunitats de recerca participativa que puguin donar resposta a reptes del territori.

21/01/2021

El projecte  “ISC2 BiblioLab” comença aquest any una segona edició amb la posada en marxa d’un nou pilot centrat en la creació de comunitats de ciència ciutadana que puguin detectar i resoldre reptes socials. Aquestes comunitats es formaran a les biblioteques Vapor Badia de Sabadell, la biblioteca central de Cerdanyola i la biblioteca Miquel Batllori de Sant Cugat i s’enfrontaran al repte de la qualitat de l’aire.

Les primeres sessions estan orientades a la capacitació del personal bibliotecari, que es formarà en la creació i dinamització de comunitats de ciència ciutadana, així com en aspectes científics sobre la contaminació de l’aire. Posteriorment, es crearan les comunitats de ciutadans i ciutadanes que contribuiran de manera activa al disseny, estudi i resolució del repte.

Aquest projecte està emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona i busca transformar el rol de les biblioteques per convertir-les en espais generadors de noves dades i catalitzadors d’idees dintre del seu territori.